COVID-19 monitoring in CareConnect Care

U heeft het de laatste maanden heel druk gehad en waarschijnlijk zal deze drukke periode nog niet voorbij zijn zolang er geen vaccin is tegen COVID-19. We hebben enorm veel waardering voor jullie inzet en de energie die jullie hebben getoond in deze crisis.

In het begin van de Corona pandemie hebben wij de functionaliteit van de kwaliteitsindicatoren fors uitgebreid.  Met een beperkt aantal klikken berekent CareConnect Care de indicatoren die nodig zijn voor het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

Gedaan met manuele tellingen

Dankzij deze uitbreiding hoeft u zelf geen dagelijkse manuele telling meer te doen, moet u dagelijks niet opnieuw een berekening maken die rekening houdt met de definitie of het zorgteam te bevragen naar een actuele stand van zaken.

Het bespaart u dus een hele hoop tijd, de telling gebeurt op basis van de registratie in CareConnect Care (registratie is volledig geïntegreerd). U hoeft dus geen afzonderlijk registratieformulier te maken. Alle registraties gebeuren op dezelfde manier via hetzelfde platform. Geen extra tools, geen extra documenten of bijkomende documentatie. 

Daarnaast is de informatie voor iedereen toegankelijk. Elke zorgmedewerker is onmiddellijk op de hoogte kort na de registratie. U kan ook extra nadruk leggen op de besmetting door de infectie bovenaan in de cruciale aandachtspunten weer te geven. Zo is de infectie duidelijk zichtbaar op alle platformen in CareConnect Care of CareConnect Elderly GO.  

De resultaten van de indicatoren zal u dan kunnen ingeven in het eloket. Met deze data kan Sciensano in kaart brengen waar en wanneer het COVID-19-virus een hoge tol eist binnen de woonzorgcentra en waar de grootste risicopatiënten voor dit virus gehuisvest zijn.

Gratis ebook - Ontdek hoe zorg en digitalisering hand in hand gaan