Data als wapen tegen COVID-19

Eén van de middelen die we vandaag hebben in de strijd tegen het Corona virus is de data die we ter beschikking hebben. Heel wat landen en organisaties gebruiken data en andere digitale hulpmiddelen om de uitbraak en de verspreiding van het virus op te sporen en in te dammen.

De beschikbaarheid van die data en de manier waarop we ze kunnen analyseren helpt beleidsmakers, maar ook gezondheidsmedewerkers om het virus in een vroeg stadium te kunnen opsporen, snel adequate acties te ondernemen en om nadien het nieuwe normaal voor te bereiden.

We zien bijvoorbeeld dat een goede registratie van de temperatuur, in combinatie met andere infectietekens, zeer nuttig kan zijn om het virus in een vroeg stadium op te sporen. Bewoners met een verhoogde temperatuur kunnen al afgezonderd en getest worden. Indien de test positief is, kunnen andere mensen of medewerkers die mogelijks in nauw contact komen ook al de nodige voorzorgsmaatregelen nemen.

Gegevens monitoren en registreren? 

Al deze gegevens kan u registreren in CareConnect Care, maar wist u dat u deze gegevens ook naast elkaar kan leggen? In CareConnect Extractor kan u een COVID-19 dashboard maken met daarop bijvoorbeeld het aantal vermoedelijke besmettingen, het aantal effectieve besmettingen, verhoogde temperatuurregistratie met de andere infectietekens,...

Deze gegevens kan u dan bekijken per afdeling, voor uw woonzorgcentrum, voor uw groep van woonzorgcentra of voorzieningen.

Ook interesse in de CareConnect extractor? Contacteer uw account manager.

Gratis ebook - Ontdek hoe zorg en digitalisering hand in hand gaan