Hoe kan data uw woonzorgcentra helpen in de strijd tegen Corona?

In volle Corona-tijden werkten wij samen met twee van onze klanten mee aan een studie van de universiteit Gent. Wij bezorgden de universiteit dankzij onze data extractor de zorg-en medicatiedossiers van beide woonzorgcentra waarna de universiteit er de nodige conclusies uit kon trekken. De volledig studie kan u hier lezen.

De studie, gebaseerd op de beschikbare data gaf uiteindelijk aan dat bij oudere verpleeghuisbewoners, statine-behandeling wordt geassocieerd met gunstige effecten op COVID-19-gerelateerde klinische symptomen. De bevindingen suggereerden ook dat statine behandeling in combinatie met een ACEi of ARB werd geassocieerd met minder ernstige klinische resultaten. In het licht van deze bevindingen suggereerden de onderzoekers een voorzichtige aanbeveling om de statinebehandeling voort te zetten of te initiëren voor ouderen die in verpleeghuizen wonen en een hoog risico op COVID-19-infectie lopen.*

Maar deze studie geeft toch vooral nog maar eens het belang aan van data in de strijd tegen een pandemie. Met de juiste data kunnen snel tendensen en trends opgespoord worden en sneller stappen worden gezet om een virus te bestrijden of in te perken.

Gegevens uit het zorgdossier halen

Met onze data extractor kan u eenvoudig de gewenste gegevens en statistieken uit onze software pakketten (CareConnect Care en CareConnect Care+) halen en op basis daarvan analyses uitvoeren. De extractor brengt de belangrijkste gegevens uit de administratie, de boekhouding, het zorgdossier en de HR-toepassing samen en toont dit alles op een zeer overzichtelijke en interactieve manier. Essentiële KPI’s (Key Performance Indicators) staan in real-time per groep of per WZC ter beschikking. Zo krijgt u in één oogopslag een zicht op de werking ervan.

Als directeur kan je dag na dag de cijfers die je belangrijk vindt opvolgen: Bezettingsgraad, Facturatie, Zorg KPIs zoals val, decubitus etc... Voor het analyseren van de cijfers heb je zelf maar je tool te kiezen:  Power BI, Tableau, Qlik of zelfs xls zijn mogelijkheden. 

De data kan geconsolideerd worden voor één of meerdere woonzorgcentra. Zo kan u bijvoorbeeld niet alleen tijdig inschatten wanneer een nieuwe epidemie uitbreekt binnen uw woonzorgcentrum of uw groep, maar ook welke oplossingen het efficiënt werken in de strijd tegen ziektes. Natuurlijk kan ook de dagelijkse rapportering die het VAZG van u vroeg in Corona-tijden kan eenvoudig gebeuren met de data extractor.

Natuurlijk is de software niet alleen geschikt om pandemies te bestrijden, ook in het dagelijkse leven kan de extractor een goede tool zijn om de ziektegraad, medicatiegebruik,… op te volgen.

Wilt u meer weten over de data extractor, neem dan contact op met uw accountmanager.

 

*De rol van statines moet uiteraard nog verder worden onderzocht in grotere observationele studies en gerandomiseerde klinische studies.