Corilus steunt uniek tandzorgproject voor kansarmen

In samenwerking met het Verbond der Vlaamse Tandartsen zet Corilus haar schouders onder het Tand-em project.

Een kostenloze zorg voor de patiënt

Tand-em biedt tandverzorging aan mensen, die onder meer omwille van een beperkt inkomen, al meer dan drie jaar niet meer bij de tandarts zijn geweest. Ook kinderen kunnen er terecht. Mensen kunnen er terecht voor allerlei tandproblemen, zoals gaatjes en het verwijderen van tandsteen. Maar ook een gewone controle is mogelijk. Verschillende tandartsen werken samen en staan beurtelings in voor de tandzorg. Er is een vaste tandartsassistente die de mensen helpt met het invullen van papieren, uitleg geeft of gerust stelt. Zij maakt eventueel ook een vervolg-afspraak. Eens op weg geholpen door Tand-em, wordt men doorverwezen naar een vaste tandarts in de buurt.

Ook Corilus steunt met veel enthousiasme reeds het tweede jaar op rij dit mooi initiatief en voorziet deze kabinetten in Sint-Niklaas (2017) en Oostende (2018) van de nodige computers, uitgerust met CareConnect Dentist.

TandEm_CareConnectDentist

Een kosteloze zorg voor de patiënt met als doel deze kansarmen op termijn terug op te nemen in het reguliere tandzorgcircuit.

Augustus 2019: Iedereen recht op mondzorg

In twee jaar tijd hebben al 1.500 mensen gebruik gemaakt van het tandzorgproject Tand-em, dat als proefproject loopt in Sint-Niklaas en Oostende. De bedoeling is dat mensen die helemaal niet bij de tandarts geraken, via het OCMW een beperkt aantal keer op consultatie kunnen gaan, om zo hun gebit weer in orde te krijgen. 
Bekijk hieronder het nieuwsfragment van het VRT Nieuws dd. 9/08/2019

Visual Vrtnws