Wijzigingen voor de telematicapremie 2018 voor tandartsen

Er zijn 2 belangrijke wijzigingen in verband met de telematicapremie 2018 voor tandartsen: het uitstel in de aanvraag van de telematicapremie en de wijziging van het criterium eHealthbox voor de telematicapremie. In dit artikel bespreken we deze twee wijzigingen en lichten we toe wat dit betekent voor jou als tandarts.

Zoals je weet, kom je als tandarts in aanmerking voor een telematicapremie t.w.v. €800. De premie geldt als tegemoetkoming voor de aankoop van software, het gebruik van e-diensten en als ondersteuning voor jouw praktijk. Zonde om dit mis te lopen. Daarom staan we even stil bij 2 belangrijke wijzigingen in verband met de telematicapremie 2018.

Uitstel aanvraag telematicapremie 2018 voor tandartsen

Het RIZIV communiceerde begin dit jaar dat je de telematicapremie kan aanvragen vanaf 1 juli 2019. Maar omdat de regelgeving voor de telematicapremie 2018 nog niet in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd is, kan je deze momenteel nog niet aanvragen. Er is dus uitstel voor je aanvraag want een nieuwe datum is nog niet gekend.

Wij volgen de verdere ontwikkelingen op en informeren je zodra de startdatum voor de aanvraag van de telematicapremie 2018 gekend is zodat jij jouw premie tijdig online kan aanvragen via 'Mijn premie-aanvragen' op de MyRiziv-toepassing. Je kan dit ook zelf opvolgen via de website van het RIZIV.

Wijziging in het criterium eHealthbox voor de telematicapremie 2018 voor tandartsen

Het RIZIV wijzigde onlangs het criterium eHealthbox voor de telematicapremie van 2018.

Dit was de oude formulering van het criterium in juni 2019:

Downloaden van berichten via de eHealthbox:

*Als u de telematicapremie niet behaald hebt in 2016 of in 2017 minstens 1 bericht downloaden van de eHealthbox in het tweede semester van 2018.

of

*Als u de telematicapremie behaald hebt in 2016 of in 2017 minstens 1 bericht downloaden van de eHealthbox per maand gedurende het tweede semester van 2018.

We hadden al een vermoeden dat de formulering van juni 2019 fout was en hadden dit dan ook aangekaart bij de telematicapremie commissie.

De nieuwe formulering, zoals gepubliceerd staat op de RIZIV-site, luidt nu als volgt:

Downloaden van berichten via de eHealthbox:

*Minstens 1 bericht downloaden van de eHealthbox in het tweede semester van 2018.

 

Voorwaarden voor de aanvraag van je telematicapremie 2018

Met deze twee wijzigingen ben je terug op de hoogte over de telematicapremie. Wil je je aanvraag voorbereiden en ben je op zoek naar extra informatie? Lees dan nog eens de voorwaarden voor de aanvraag van jouw telematicapremie 2018.

Nog op zoek naar een goede investering van je telematicapremie voor de verdere digitalisering van je tandartspraktijk? Ontdek dan CareConnect Dentist en vraag een online demo aan. Zo krijg je te zien hoe deze software werkt en welke voordelen dit heeft voor jouw praktijk.