1 jaar CareConnect into.care: een stand van zaken

In 2021 gingen Corilus en into.care met elkaar in zee om samen de meest gebruiksvriendelijke en volledige software voor woonzorgcentra uit te bouwen. Wat is het resultaat van een jaar intensief samenwerken – met elkaar én met de woonzorgcentra?

Corilus is al jaren de vaste softwarepartner van heel wat Belgische woonzorgcentra. Die relatie werkt in twee richtingen: we leveren niet enkel de software, maar luisteren ook naar jullie – de mensen die dagelijks met onze oplossing werken – om ons product verder te perfectioneren.

Zo stelden we vast dat er nood was aan een gebruiksvriendelijker en meer patiëntgericht platform. Met de start-up into.care vonden we de perfecte partner om dat mogelijk te maken: CareConnect into.care was geboren.

Een toegewijd team

De teams van Corilus en into.care versmelten was onze eerste uitdaging. De telewerksituatie maakte die opdracht er niet eenvoudiger op. Toch slaagden we erin een hechte equipe van 44 medewerkers te smeden die voltijds aan CareConnect into.care werken – van thuis uit en vanuit onze kantoren in Vilvoorde, Spy en Gent.

In 2022 blijft ons team verder groeien. Om je nog beter te helpen bij de overschakeling naar CareConnect into.care verdubbelen we ons aantal customer support medewerkers van 10 naar 20. En versterking in de productmanagement- en ontwikkelingsteams zal erover waken dat ons softwarepakket blijft evolueren op maat van jouw wensen en noden.

Een rist aan nieuwe features

CareConnect into.care vormde meteen een vrij uitgebreid pakket dankzij de brede basis van bestaande Corilus- en into.care-software. Daar kwamen het voorbije jaar nog heel wat nieuwe functies bij, zoals een uitgebreid agendasysteem en een upgrade van het zorgdossier.

De komende maanden en jaren zullen we onze software blijven uitbouwen om je nog beter te ondersteunen in de dagelijkse werking van je woonzorgcentrum. De digitale facturatie en rapporteringsmogelijkheden zullen verder geoptimaliseerd worden en er komen nog meer integraties met bijvoorbeeld kameroproep- en maaltijdbeheersystemen.

Hoe ziet CareConnect into.care eruit na een jaar ontwikkelen en uitrollen? Hier vind je een overzicht van 5 nieuwe features die je nu al kan gebruiken en 5 releases die in de pijplijn zitten.

 

Voor en door woonzorgcentra

Met Korian, My-Assist en Cura-Care kozen al enkele grote WZC-groepen voor CareConnect into.care. Maar ook kleinschaligere organisaties, zoals Home Vogelzang, vonden in onze software de ideale tool voor een optimale samenwerking en bewonerszorg.

Dat ons softwarepakket zo nauw aansluit bij de noden van onze klanten is niet toevallig. We ontwikkelen het immers in samenwerking met de woonzorgcentra zelf, waaronder Korian. “De software wordt vaak nog aangepast op basis van onze feedback”, zegt Wim Van Boghout, Chief Innovation Officer bij Korian, over die cocreatie. Lees meer over onze samenwerking met Korian >

Optimale ondersteuning

Zowel tijdens als na de implementatie van onze software kan je als klant op ons rekenen. De overstap naar CareConnect into.care is immers een stevige verandering voor iedereen in je woonzorgcentrum, voor medewerkers én bewoners. Onze trainers passen hun opleidingen daarom aan op basis van de specifieke vragen en feedback van jou en je collega’s.

Ook duidelijke communicatie is essentieel om de overgang te doen slagen. Een eenvoudig voorbeeld: dankzij de mobiele versie kunnen je zorgmedewerkers via een smartphone of tablet taken raadplegen en meteen afvinken tijdens hun ronde. Dat is een pak efficiënter dan achteraf alles te moeten registreren. Maar medewerkers durven niet altijd hun mobiele toestel boven te halen omdat ze de indruk zouden wekken geen aandacht te hebben voor hun bewoners. Open communicatie neemt die mentale hindernis weg.

Een volledig verbonden zorgnetwerk

CareConnect into.care is een digitaal platform met alle voordelen van de cloud. Via de software wissel je veilig, snel en transparant informatie uit met collega’s en teamleden, maar ook met ziekenhuizen en externe zorgverleners, zoals apothekers, huisartsen en specialisten. Zo is het netwerk rond je bewoners volledig verbonden en garandeer je hen de beste zorg. Ontdek onze Connecting Care-filosofie >

Benieuwd wat CareConnect into.care kan betekenen voor jouw woonzorgcentrum? Onze accountmanagers helpen je graag verder.