TIP | Geen prestaties om af te tekenen in Geracc

Wat als er plots geen enkele prestatie meer verschijnt in je aftekenlijst? Of wat als er geen enkele medicatie in de klaarzetlijst zichtbaar is?

  1. Eerste controle:
    Controleer altijd eerst of je wel degelijk alle prestaties te zien krijgt! Afhankelijk van de rechten die je als gebruiker hebt gekregen, kan het zijn dat je een aantal prestaties niet te zien zult krijgen. Zet om te controleren de filter bij de prestaties op: “alle prestaties voor alle functies”.
    - Zie je nu prestaties verschijnen, dan heeft dit te maken met rechten en dan moet je de beheerder aanspreken om dit goed te zetten.
    - Zie je nog steeds niets verschijnen? Voer dan de tweede controle uit.
  2. Tweede controle:
    Ga naar “tools” – “parameters” en selecteer de tab “Geracc service”

 

 

De datum die daar weergegeven wordt, moet steeds de datum van vandaag zijn. Is dit niet het geval, dan is de Geracc service stilgevallen.

Waarvoor dient de Geracc Service?

De Geracc Service zorgt er onder andere voor dat het programma elke dag een controle uitvoert van eventuele wijzigingen in het zorgdossier van de resident, en op basis hiervan de opbouw van de planning voor de volgende 3 dagen uitvoert. (hetzelfde geldt voor het klaarzetten van de medicatie).

Wat nu?

  1. Om de geracc service opnieuw op te starten, volstaat het om toegang te hebben tot de server waar Geracc op geïnstalleerd staat.
  2. Daar kan je via de zoekbalk “services” opzoeken.
  3. Open dit scherm en zoek naar “Geracc.net service”
  4. Indien deze niet gestart is, kan je deze opstarten door op het groene pijltje te klikken.
  5. Klaar!