Verpleegkundige Agnès: “Ik heb meer tijd voor mijn privéleven”

Agnès Remacle, verpleegkundige sinds 1989 en sinds 1998 zelfstandige, heeft een praktijk van 13 personen in de gemeenten Waimes, Malmedy en Butgenbach. Ze gebruikt al jaren Infiplus: de door MyCareNet gecertificeerde software van Corilus. Al snel realiseerde ze zich de voordelen van de aanvullende mobiele applicatie Mobi33 bij het administratiebeheer.

équipe-faymonville

Agnès startte na haar studies meteen als verpleegkundige. Na enkele jaren besloot ze om zelfstandig verpleegster te worden: "Autonomie en menselijk contact gaven voor mij de doorslag.” De werklast nam in de loop der jaren echter aanzienlijk toe. Vandaag houdt ze zich uitsluitend met het administratief beheer en de planning van de consultaties.

Tijd besparen …

In het verleden moesten verpleegkundigen voorschriften en patiëntendossiers handmatig coderen en ze daarna per post opsturen. Een vervelende taak en bovendien een bron van fouten en stress. Dat veranderde gelukkig dankzij de goedkeuring van de applicatie Mobi33 in september 2017.

Agnès: "Zodra een van mijn verpleegkundigen gegevens registreert via Mobi33, krijg ik een melding van Infiplus. Mijn enige taak is de zorgaanvraag en eventuele nieuwe patiëntgegevens valideren. Dit betekent een aanzienlijke tijdwinst voor mijzelf en de verpleegkundigen, die destijds de documenten systematisch moesten indienen. Bovendien kunnen ze nu ook hun planning raadplegen op hun smartphone. ”

En geld! 

De combinatie van Infiplus met Mobi33 heeft ook een positieve invloed op de financiën van de praktijk. Agnès: "Verkeerde patiëntengegevens leiden vaak tot een weigering van facturen en uitstel van betalingen. Met Mobi33 vermindert de kans op fouten fors, waardoor we ons kunnen concentreren op wat echt telt: de patiënt.”

Meer vrijetijd

Agnès: "De job van zelfstandig verpleegkundige kan snel verslindend worden als je niet voorzichtig bent. Met de Mobi33 applicatie heb ik tijd gevonden voor mijn privéleven. Mijn thuisverpleegkundigen hebben de toepassing ondertussen ook onder de knie en kunnen niet meer zonder. Bovendien was de eendaagse hands-on training van Corilus heel nuttig: sindsdien gebruiken we Mobi33 met vertrouwen.”

Interesse in Mobi33?

Deze video toont u hoe de app precies werkt. Wil u meer informatie? Neem dan contact met ons op.