Software is een onmisbaar hulpmiddel bij mijn actieve rol in het zorgproces

Carine OlivierHet beroep van apotheker wordt steeds veeleisender én boeiender!” Dat is de mening van Carine Olivier, die samen met twee collega's haar apotheek in Edegem runt. Al 26 jaar, dus ze weet waarover ze spreekt. 


Vroeger was de rol van apothekers min of meer beperkt tot het bereiden en afleveren van medicijnen. Vandaag zijn we een actieve en volwaardige partner in het zorgproces. We doen aan dossieropvolging voor onze patiënten, zodat we hen steeds gepast farmaceutisch advies kunnen bieden.”

Carine Olivier:
CareConnect Pharmacist begeleidt alle fasen van het proces: van bestelling tot uitreiking en zorgt ervoor dat we onze adviserende rol met maximale efficiëntie en nauwkeurigheid kunnen vervullen. Als we bijvoorbeeld te maken krijgen met een onduidelijk of onvolledig voorschrift, dan kunnen we in het elektronisch dossier van de klant kijken, dat ons informatie verschaft over vroeger afgeleverde geneesmiddelen. Ook mogelijke interacties kunnen makkelijk opgespoord worden.

Het afleverproces is een stuk overzichtelijker geworden, met een beter zicht op de afrekening. Wat heel handig is: bij het scannen van een reeks voorschriften kan je gemakkelijk terugkeren naar een eerder voorschrift in de reeks om dit alsnog te wijzigen. Het automatisch bestelproces kan veel flexibeler en nauwkeuriger worden afgesteld, door voor elk product een minimum- en maximumhoeveelheid in voorraad te bepalen. En ook het aanmaken van etiketten gaat gemakkelijk en de lay-out is superduidelijk. Het magistraalprogramma laat toe om voor elke patiënt snel de vroeger gemaakte bereidingen op te roepen om ze dan, indien nodig, aan te passen. 
 
Kortom: het beroep van apotheker verandert voortdurend en bij Apotheek Olivier evolueert de software mee. Zo zijn haar klanten altijd verzekerd van duidelijke informatie, een snelle service en deskundig advies!"