Corilus zet de patiënt in het hart van de gezondheidszorg

U heeft het misschien al gemerkt op onze website of via andere communicatie: Corilus heeft een nieuw logo en een nieuwe merkstijl. De grafische vernieuwing accentueert onze missie om zorgverleners, patiënten en belanghebbenden zo optimaal mogelijk met elkaar te verbinden. Software is bij ons niet het einddoel, maar een middel om onze maatschappelijke ambities te realiseren.

Als zorgverlener denkt u namelijk niet in bits and bytes. U denkt in de eerste plaats aan de patiënten die u elke dag wilt helpen. Dat merken we tijdens de vele contacten met huisartsen, specialisten, apothekers, tandartsen, verpleegkundigen, vroedvrouwen, opticiens, kinesitherapeuten of beheerders van een woonzorgcentrum. Stuk voor stuk willen zij continu de zorg voor hun patiënten verbeteren. Klinkt logisch, maar de nood is groot. Door de vergrijzing van de bevolking, het stijgend aantal chronische ziekten of het ontstaan van nieuwe zorgberoepen neemt de focus op eerstelijns gezondheidszorg toe. 

 

Dirk Van Lerberghe, CEO van Corilus:

Als toonaangevende softwareproducent is Corilus in die context op een missie om een slim en efficiënt zorgsysteem te ontwikkelen. Dat betekent dat we zorgverleners willen helpen om makkelijker connecties te maken. Niet alleen onderling, maar ook met patiënten en belanghebbenden. De samenwerking tussen de patiënt, de eerstelijns zorgverleners en de ziekenhuizen wint elke dag aan belang."

Eenduidige benaming van de Corilus productfamilie

Om onze ambitie kracht bij te zetten en duidelijk te zijn in onze offering, stappen we sinds kort naar onze klanten met een nieuwe productbenaming. Al onze oplossing worden voortaan gegroepeerd onder de CareConnect-familie. Zo wordt het duidelijk voor onze verschillende doelgroepen dat we volop inzetten in een uniforme product- en marketbenadering. Dat merkt u onder andere aan ons nieuwe logo of aan onze vernieuwde baseline ‘Connecting Care’, die uitlegt hoe we nog sterker de verbindende factor in de gezondheidszorg willen worden. Corilus lanceert CareConnect Pharmacist.

 We hebben als bedrijf een duidelijke maatschappelijke ambitie die we willen verwezenlijken met respect voor onze waarden, geeft Dirk Van Lerberghe aan. “We zijn een snel en wendbaar bedrijf, dat zijn diensten en producten durft bij te sturen in functie van onze missie. We nemen onze verantwoordelijkheid en communiceren zeer open in een markt die zich constant ontwikkelt. Daardoor groeien we zelf als onderneming, maar we doen dit samen met onze medewerkers en onze stakeholders. Bij alles wat we ontwikkelen of naar de markt brengen, houden we onze klant in het achterhoofd. Die benadering biedt onze klanten op hun beurt de kans om hun patiënten centraal te stellen.”

Over Corilus

Corilus is de Belgische marktleider op het vlak van ICT voor medische professionals. Dit maakt ons uniek en ideaal geplaatst om in te spelen op trends als ‘patient empowerment’ en ‘connected healthcare’. In een wereld van verandering zorgen demografische en medische evoluties ervoor dat er nood is aan nieuwe zorgmodellen. Corilus wil optimaal inspelen op deze snel veranderende marktverwachtingen door nieuwe wetgevingen over gezondheidszorg op een gebruiksvriendelijke manier te implementeren in de medische software. Onze klanten, zo’n 40.000, waaronder apothekers, tandartsen, huisartsen, kinesitherapeuten, woonzorgcentra en verpleegkundigen maken er dagelijks gebruik van, met een betere gezondheidszorg als resultaat.