Kinesisten kunnen patiënten opvolgen via video-consult in hun software

Gisteren bevestigde het RIZIV dat er ook voor de kinesitherapeuten wat goed nieuws is in deze Corona-tijden. Want het RIZIV maakt na artsen ook voor kinesisten teleconsultatie mogelijk.

De overheid heeft 2 vormen van prestaties voorzien, attesteerbaar met een pseudocode:

  1. Videoconsult: (forfaitair bedrag van €40): attesteerbaar indien tijdens een week minstens twee videocontacten op afstand zijn geweest met de patiënt, waarvan één een minimum duur van 20 minuten, samen met de opmaak van een oefenprogramma.
  2. Telefonisch consult (forfaitair bedrag van €25): attesteerbaar indien tijdens een week minstens twee telefonische contacten zijn geweest met de patiënt, samen met de opmaak van een oefenprogramma.

De voorwaarden van tele-consultatie

Wil je voor je patiënten gebruik maken van telefonische of video-consultaties, dan zij er wel nog enkele voorwaarden waar je rekening mee moet houden:

  • Per patiënt en per week kan slechts één van beide prestaties worden aangerekend.
  • De patiënten dienen geen remgeld te betalen.
  • Tarieven zijn hetzelfde voor geconventioneerden en gedeconventioneerden
  • Deze maatregel wordt met terugwerkende kracht ingevoerd vanaf 14 maart 2020

Teleconsult in CareConnect Physiotherapist

De juiste nomenclatuurcodes worden geïntroduceerd in onze software, maar we gaan nog een stapje verder. In CareConnect Physiotherapist hebt u de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit uw kine-software een beveiligd video consult op te zetten.

Hoe werkt dit concreet? Uw patiënt maakt een afspraak via de gewone weg, telefonisch of via de online agenda Progenda. Wanneer de afspraak moet doorgaan ontvangt de patiënt van u een sms of email met daarin een link. De patiënt klikt op de link en komt via zijn mobiele toestel rechtstreeks in verbinding met u.

Wil u meer weten over CareConnect Physiotherapist of Progenda? Onze collega’s helpen u graag verder.

New call-to-action