Papier is passé (of waarom je digitale agenda gebruiken efficiënter is)

Akkoord: een papieren agenda heeft zeker zijn charmes. Toch stap je vandaag best zo snel mogelijk over naar haar digitale variant. Naast de klassieke voordelen (eenvoudig aanpasbaar, ‘drag-and-drop’-functie, altijd toegang …) bespaart een digitale agenda je vooral een hele pak administratie. Van het opvolgen en bevestigen van afspraken, tot het opvolgen van attestering en facturatie alsook eventueel het opvolgen van betalingen van facturen. Dit zijn de voordelen op een rij.

1. Beheer in één beweging

Met een digitale agenda kan je eenvoudig bevestigen dat een afspraak heeft plaatsgevonden en geattesteerd mag worden, zonder opnieuw informatie te moeten ingeven. Wordt een afspraak geannuleerd, dan kan je ook via je agenda een vergoeding vragen omwille van de te late annulering.

2. Méér dan planning: ook een dashboard


In de software CareConnect Physiotherapist wordt je werklijst dagelijks gesynchroniseerd met je digitale agenda. Zo doet het niet louter dienst als planning, maar ook als dashboard. Je vindt er dan alle relevante informatie met betrekking tot je patiënten terug (teller info, betalingsinfo, adressen…). Kortom : je springt gemakkelijk heen en weer tussen afspraken en elektronische patiëntendossiers.

Je digitale agenda: dé toegangspoort tot het EPD

In een digitale agenda kan je afspraakgegevens koppelen aan het elektronisch patiëntendossier (EPD). Het voordeel is tweeledig: enerzijds laat dit je toe om tijdens een afspraak het patiëntendossier meteen te openen. Anderzijds kan je via het dossier rechtstreeks een vervolgafspraak voor je patiënt inboeken.

Per patiënt of afspraak krijg je een overzicht van de belangrijkste gegevens. Nuttig als je bijvoorbeeld snel een telefoonnummer of het adres van een patiënt zoekt.

3. De klassieke voordelen


Flexibel plannen

Een afspraak verplaatsen? Digitale agenda’s beschikken over een intuïtief, gebruiksvriendelijk drag-and-dropsysteem om afspraken te verschuiven naar een ander tijdstip.

Met een online agenda beperk je dus de kans op dubbele boekingen. Je zal ook nooit per ongeluk een afspraak plannen op een verlof- of feestdag. Die liggen immers vast in je systeem.

Tip

Heb je een vaste afspraak met een patiënt? In een online agenda kan je terugkerende afspraken vastleggen (wekelijks, tweewekelijks, maandelijks …). Zo hoef je een afspraak maar één keer in te geven.


Agenda’s delen

In een papieren agenda noteer je alleen jouw eigen afspraken. Een online agenda biedt je een duidelijk zicht op de beschikbaarheid van je collega’s. Zo zie je meteen wie er ruimte heeft om eventueel een afspraak over te nemen. Dankzij deze feature hebben jij en je collega’s ook altijd een overzicht van elkaars vakantieplanning.

Heb je ook buiten je praktijk een drukbezette agenda?

Dankzij de koppeling met onder andere Google Agenda, Apple Calendar en Outlook verbind je al je agenda’s met die van je werk. Zo heb je in een oogopslag een volledig overzicht en vermijd je conflicten tussen professionele en privé-activiteiten.


Altijd bij de hand

Een papieren agenda laat je al snel eens thuis of in je praktijk liggen. Een digitale agenda kan je niet vergeten. Extra gemak: tot een online agenda heb je vanop al je toestellen (smartphone, tablet, laptop, pc …) toegang.

4. Online afspraakmodule

Met de extra module“Progenda Onbeperkt”, spendeer je consultaties volledig aan de behandeling en laat de patiënt online de volgende afspraak boeken. Zo verlies je ook geen tijd met telefoons en mails én kunnen jij en je patiënt makkelijker afspraken verplaatsen.

Met reminders via sms en/of mail breng je de patiënt op de hoogte van wijzigingen of stuur je een herinnering op de dag van de afspraak. Zo vermijd je dat patiënten niet opdagen.

Overschakelen naar een digitale agenda?
Activeer je digitale agenda in CareConnect Physiotherapist eenvoudig door in de werklijst op jouw naam te klikken. 
 
Nog geen softwarepakket?
Ontdek hier meer over CareConnect Physiotherapist, hét allesomvattende softwarepakket voor kinesitherapeuten.  
Hoe ontwikkel je een efficiënte kinesitherapiepraktijk - download de ebook.