Videoconsultaties via Helena: de 6 voordelen voor huisartsen

Onder impuls van de COVID 19-maatregelen schakelen steeds meer huisartsen over naar online consultaties. Terecht, want het is nu al duidelijk dat videoconsultaties hier zijn om te blijven. Via Helena zet je een videoconsultatie veilig en eenvoudig op.

Helena is een online gezondheidsportaal waar je als huisarts veilig medische gegevens deelt met je patiënten. Betere zorgverlening, eenvoudige administratie en vlotte communicatie zijn maar enkele troeven van het platform.

Communiceer jij al digitaal met je patiënten? Maak hier kennis met Helena.

De 6 voordelen van videoconsultaties

Een functie van Helena die de komende jaren ongetwijfeld stevig in populariteit zal toenemen, is de mogelijkheid om videoconsultaties te houden met je patiënt. Zo’n online consultatie biedt je de volgende voordelen:

  1. Eenvoudige opvolging: videoconsultaties zijn een goed alternatief voor niet-dringende thuisbezoeken, bijvoorbeeld bij mensen met een chronische aandoening. Ook als je de toestand van een patiënt even van dichtbij wil opvolgen, zijn videoconsultaties ideaal.
  2. Geen tijdverlies: dankzij de kortere patiëntenrondes verlies je geen onnodige tijd met verplaatsingen.
  3. Duidelijker dan telefonisch gesprek: via video kan je makkelijker dan via de telefoon een diagnose stellen en inschatten of een vervolgonderzoek nodig is.
  4. Flexibele planning: videoconsultaties plan je snel en makkelijk in op vrije momenten. Je bepaalt je eigen beschikbaarheid, ook buiten de openingsuren van je praktijk. Het gevolg: minder gevulde wachtkamers en meer controle over je agenda.
  5. Minder papierwerk: de administratieve afhandeling van je videoconsultatie is volledig geautomatiseerd en zit geïntegreerd in je EMD.
  6. Geen besmettingsgevaar: dankzij videoconsultaties worden andere patiënten en jij niet blootgesteld aan virussen of bacteriën.

Online consultaties bieden eveneens voordelen voor je patiënten. Vooral voor minder mobiele en drukbezette patiënten vormen ze een aangenaam alternatief.

Informeer eenvoudig jouw patiënten over de voordelen van Helena met het Helena startpakket. Bovendien vind je alle relevante informatie voor een vlotte opstart op deze overzichtelijk pagina.

 

New call-to-action