Versterk je diëtistenpraktijk met software: 4 voordelen

Voor jou als diëtist komt gezondheid op de eerste plaats, dus wil je voor je patiënten alleen maar de beste zorg. Software helpt je om je gepersonaliseerde zorgverlening naar een hoger niveau te tillen. Benieuwd naar de voordelen van CareConnect Essential op maat van diëtisten?
 

1. Je patiëntenadministratie verloopt efficiënter

Een van de meest opvallende voordelen van CareConnect Essential is de verbeterde efficiëntie die het met zich meebrengt. Uitgebreide en nauwkeurige patiëntendossiers zijn essentieel in de voedingsbegeleiding. Zulke digitale dossiers vereenvoudigen gegevensbeheer, waardoor je minder tijd verliest aan administratieve taken, afsprakenplanning en facturatie. En zo kan je je ook meer focussen op directe zorgverlening.

2. Je communiceert eenvoudig met andere zorgverleners  

Software biedt nieuwe mogelijkheden om de zorg voor je patiënten te verbeteren. Denk maar aan multidisciplinaire samenwerking. Via CareConnect Essential communiceer je gemakkelijk met andere zorgverleners, zoals huisartsen, specialisten en psychologen. In een gedeelde ruimte zal je binnenkort ook behandelplannen kunnen delen, voortgang monitoren, informatie uitwisselen en gezamenlijk besluiten vormen. En dat allemaal via één tool.


3. Je waarborgt de veiligheid en vertrouwelijkheid van je data

Ook veiligheid is een belangrijk aspect in de zorg. CareConnect Essential biedt geavanceerde beveiligingsmaatregelen om de privacy en vertrouwelijkheid van patiëntgegevens te waarborgen.

Je elektronische patiëntendossiers worden beschermd met sterke toegangscontroles, om te voorkomen dat niet-gemachtigden toegang krijgen tot gevoelige informatie. Als straks ook het delen van informatie tussen zorgverleners mogelijk wordt via de tool, is de veiligheid verzekerd. Dit minimaliseert de kans op verlies van vertrouwelijke gegevens.

4. Gepersonaliseerde voedingsplanning

Software biedt jou ook nieuwe manieren om te communiceren met patiënten. Dankzij de nauwe integratie met ons patiëntenportaal Helena komen voorschriften nu al veilig in de app terecht en zal het straks ook mogelijk zijn om op afstand toegang te bieden tot recepten, voedingsinformatie en andere nuttige bronnen.

Dit opent de deur naar meer gepersonaliseerde zorg, waarbij cliënten hun voedselinname, voedingswaarden en voortgang kunnen bijhouden met behulp van slimme apps. Zo vergroot je hun betrokkenheid en therapietrouw en kan je hun voortgang nauwkeurig monitoren en analyseren. Dat stelt jou in staat om gerichte aanbevelingen te doen en voedingsadviezen aan te passen op basis van realtime informatie.

Vertrouw op de expertise van Corilus

Het integreren van software in diëtistenpraktijken biedt aanzienlijke voordelen voor jou en je patiënten. Bovendien biedt CareConnect Essential de nodige veiligheidsmaatregelen om de privacy van je patiëntgegevens te waarborgen. Het is wel belangrijk om je software correct en op een veilige manier te implementeren. Met Corilus kies je voor een partner met hoge servicegraad, en meer dan 30 jaar ervaring binnen de zorgsector.

CareConnect Essential 30 dagen gratis uitproberen? 

Zet je eerste stappen naar digitalisering samen met CareConnect Essential. De ideale basistool die meegroeit met de digitale noden van je praktijk.