Doktersconsultaties via video beperken het besmettingsgevaar van uw bewoners

Vandaag lanceerde Corilus video-consultatie voor huisartsen. In Corona-tijden vonden wij het belangrijk om een oplossing uit werken waardoor huisartsen fysiek contact met de meest kwetsbare doelgroepen zoveel mogelijk kunnen beperken.

Via videoconsultaties kunnen artsen hun patiënten zien op een veilige manier. Huisartsen kunnen zo ook efficiënter omgaan met hun agenda en verplaatsingen vermijden. Doordat de video-consultatie vanuit de software van de huisarts vertrekt, worden de gegevens bovendien veilig en wettelijk verwerkt.  

Waarom video-consultaties in uw woonzorgcentrum?  

Behalve om het besmettingsgevaar van uw bewoners nog verder te beperken zijn er nog heel wat andere voordelen aan video-consultatie. Bewoners van het woonzorgcentrum kunnen sneller opgevolgd worden en er kan korter op de bal gespeeld worden tussen arts, patiënt en het zorgteam. Er kan ook onmiddellijk uitwisseling gebeuren van voorschriften tussen de arts, het woonzorgcentrum en de apotheek.  

Hoe werkt video-consulting concreet?  

Bij dringende nood aan een consultatie belt de verpleegkundige of zorgkundige de huisarts op. Na dit gesprek stuurt de arts een sms naar het toestel van de verpleegkundige/zorgkundige. Door het klikken op de link in de sms kan de consultatie dan via het mobiele toestel doorgaan. Als er naar aanleiding van de consultatie een voorschrift moet aangemaakt worden, dan zijn er twee mogelijke opties:  

  • Het voorschrift wordt door de arts gedicteerd aan de verpleegkundige om aan te maken in CareConnect Care om daarna te bestellen via Homelink apotheek. 
  • Of het voorschrift wordt door de arts via CareConnect General Practitioner in Recip-e gezet waar de apotheek het kan ophalen. De verpleegkundige moet dan wel nog het medicatieschema aanpassen in CareConnect Care zodat het klaarzetten, controle en toediening op de juiste manier kan gebeuren. 

 Meer over video-consultatie leest u op onze blog voor huisartsen.  

 

Gratis ebook - Ontdek hoe zorg en digitalisering hand in hand gaan