De voordelen van cloudsoftware voor jou als zorgprofessional

Series kijken via Netflix, mails opvolgen via Gmail … Cloudsoftware is alomtegenwoordig in ons dagelijkse leven. Maar ook voor zorgprofessionals en -instellingen wordt de cloud stilaan onmisbaar. Ontdek welke voordelen de technologie voor jou in petto heeft.

Wat is cloudsoftware? 

Gebruik je ‘traditionele’ software, dan sla je al je gegevens lokaal op je computer op. Zit je niet aan dat toestel, dan heb je geen toegang tot die data. Cloudsoftware maakt komaf met dat probleem, want al jouw gegevens worden opgeslagen in ‘de cloud’ op het internet. Zo heb je altijd en overal toegang tot je data via om het even welk toestel.
 

Wat zijn de voordelen van cloudsoftware? 

Aan de slag gaan met nieuwe software is altijd even wennen. Toch is switchen naar de cloud absoluut de moeite waard. De software biedt namelijk heel wat troeven op financieel, technisch en operationeel vlak: 
  • Vlotte toegankelijkheid: het grootste voordeel is dus dat cloudsoftware altijd en overal beschikbaar is. Je hebt zo altijd je gegevens op zak en kan ze ook makkelijk delen met anderen.
  • Eén server, één kost: omdat je online werkt, hoef je niet te investeren in verschillende externe servers. Ook de kost van hardware ligt een stuk lager.
  • Exit operationele kosten: onderhoud, upgrades en andere kosten zitten inbegrepen in je pakket. Je betaalt wel een hogere vaste prijs dan voor traditionele software, maar hebt ook veel minder kosten op langere termijn. Dat komt uiteindelijk voordeliger uit.
  • Automatische updates: cloudsoftware wordt constant op de achtergrond bijgewerkt, en dat volledig automatisch. Zo werk je altijd op de snelste en efficiëntste manier met de recentste versie van de software.

Wat zijn de troeven voor jou als zorgprofessional? 

Cloudtechnologie lijkt op het eerste gezicht misschien een ver-van-je-bedshow, maar niets is minder waar. De software beschikt namelijk over een aantal specifieke troeven voor zorgprofessionals en -instellingen: 
 
  • Totale ontzorging: updates, back-ups, onderhoud … Met cloudsoftware hoef je daar allemaal geen rekening mee te houden. Jouw systeem voert het allemaal automatisch zelf uit, zodat jij je kan focussen op wat écht telt: de zorg voor je patiënt. 
  • Handige applicaties: digitale patiëntendossiers, een online agenda, elektronische facturatie … Via de cloud is het allemaal mogelijk én is al die software naadloos met elkaar verbonden. Ook communiceren met je patiënten en collega-zorgverleners gaat een stuk sneller en veiliger online.
  • Extreme veiligheid: registreren en inloggen op je persoonlijke account doe je op een hyperbeveiligde manier. Alle cloudinfrastructuur voldoet bovendien aan de hoogste kwaliteitseisen. Al je patiëntengegevens zitten dus veilig opgeslagen en worden automatisch gedupliceerd via online backups. De data in de cloud is beveiligd en blijft uiteraard ook volledig eigendom van de klant. Niemand anders heeft er toegang toe !
 
 

Ook Corilus werkt met cloudtechnologie

Wil jij ook genieten van deze waaier aan voordelen? Dan ben je bij Corilus aan het juiste adres. Wij zetten namelijk al jarenlang in op cloudsoftware. Onze verschillende oplossingen voor medische professionals bieden je maximale ondersteuning in je dagelijkse praktijk. Zo kan jij je nog beter concentreren op de zorg van je patiënten.
 
Ook overstappen naar de cloud? Ontdek snel onze cloudgebaseerde oplossingen! 
 
New call-to-action