Efficiëntieboost in woonzorgcentra dankzij digitale devices

Als medewerker in een woonzorgcentrum zet je je dagelijks in voor de levenskwaliteit van de bewoners. Bovenop je dagelijkse zorgtaken zijn er ook de administratieve taken. Maar patiëntgegevens op papier bijhouden is tijdrovend, foutgevoelig en niet altijd zonder risico. Wie het efficiënter wil aanpakken, registreert vandaag zijn observaties op digitale devices, zoals smartphones en tablets.

Als zorgverlener zie je tijdens de uitvoering van je taken tal van patiënten, elk met hun eigen medische geschiedenis en persoonlijke behoeften. Om de zorgkwaliteit te garanderen, loont het om die patiëntinformatie efficiënt, accuraat en veilig te registreren. Daarom ruil je het best pen en papier in voor een mobiel toestel, dat draait op performante software.

Accurate informatie

Met het softwarepakket CareConnect into.care hou je patiëntgegevens bij op één centrale plek - in realtime, en op om het even welk toestel. Je kan ook andere databronnen aan deze software koppelen, zodat je een volledig beeld krijgt. Zo kan het dashboard bijvoorbeeld perfect als prestatiemonitor van je organisatie fungeren. Door er vervolgens de juiste uit te halen optimaliseer je de zorgkwaliteit en bekom je een geïntegreerd informatiesysteem.

Efficiëntere samenwerking

Kiezen voor mobiele registratie brengt ook op vlak van samenwerking veel voordelen met zich mee. Door de centraal gedeelde informatie is het volledige zorgteam altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken. Concreet weet iedereen binnen het woonzorgcentrum welke zorgtaken al dan niet uitgevoerd zijn. Kortom, met alle actuele patiëntgegevens binnen handbereik waak je collectief over de gezondheid van de bewoners en voorkom je fouten.

Veilige opslag

Papieren notities kunnen de veiligheid van gegevens in het gedrang brengen. Bovendien is manuele registratie ook foutgevoeliger. Op een mobiel toestel kan je delicate gegevens op veilig registreren en bewaren. Je gegevens hou je veilig bij, ook als je even zonder wifi-verbinding zit of wanneer je je in een ruimte met minder bereik bevindt. De synchronisatie gebeurt dan van zodra er netwerkverbinding is. 

Intuïtieve software is key

Nieuwe hulpmiddelen zijn maar nuttig als ze ook gebruiksvriendelijk zijn. Met ons intuïtief platform CareConnect into.care werk je op het mobiele device dat jouw voorkeur geniet: smartphone of tablet.

Mobiel werken introduceren in je woonzorgcentrum?

CareConnect into.care is onze full-cloud softwareoplossing voor de woonzorgsector. Met ons mobiele platform verbeter je je workflow, stimuleer je de samenwerking tussen teamleden en behoud je de controle over je dagelijkse zorgroutines.

Vraag hier je gratis demo.