Voorwaarden telematicapremie 2020 voor vroedvrouwen zijn gekend

Sinds 2019 kunnen vroedvrouwen aanspraak maken op de telematicapremie. De voorwaarden voor de telematicapremie 2020 zijn bekend. Lees wat jij als vroedvrouw in 2020 moet doen om deze telematicapremie te kunnen ontvangen.

Hoeveel bedraagt de telematicapremie 2020 voor vroedvrouwen?

De telematicapremie is een forfaitair bedrag dat het RIZIV jaarlijks betaalt aan vroedvrouwen die aan 6 voorwaarden voldoen in het kader van E-gezondheid. Deze telematicapremie bedraagt €800.

Wat zijn de voorwaarden om recht te hebben op de telematicapremie 2020 voor vroedvrouwen?

  1. Je beheert je patiëntendossiers elektronisch met een softwarepakket.

  2. Je bent lid van de Nationale Overeenkomst tussen de vroedvrouwen en verzekeringsinstellingen (voor het volledig jaar waarvoor je de premie aanvraagt).

  3. Je hebt in 2020 een activiteit van minstens 500 verstrekkingen gehad, terugbetaald door de verzekering voor geneeskundige verzorging, OF je hebt in 2020 een activiteit gehad die overeenkomt met ten minste 7.500 V-waarden aan terugbetaalde verstrekkingen.
  4. Je controleert via je software de verzekerbaarheid van je patiënten bij MyCareNet en dit minstens 12 keer in 2020.

  5. Je hebt in 2020 minstens 50 verstrekkingen binnen de derdebetalersregeling aangerekend via elektronische facturatie.

Meer informatie over de voorwaarden kan je terugvinden op de RIZIV-website 'Telematicapremie voor vroedvrouwen'.

Wanneer vraag je als vroedvrouw jouw telematicapremie 2020 aan?

De telematicapremie 2020 kan je sinds juli 2021 aanvragen. En dit ten laatste op 31 oktober 2021.

UPDATE: Omwille van de COVID-19-crisis wordt de MyRiziv-aanvraagmodule voor de telematicapremie 2020 opnieuw geopend. Heb je je premie dus nog niet aangevraagd, dan krijg je een nieuwe kans tot 31 december 2021.

De telematicapremie van 2021 zal je in de loop van juli 2022 kunnen aanvragen. Het loont de moeite om de voorwaarden voor deze premie te bekijken, zodat je deze in de loop van 2021 kan volbrengen.

Waarvoor kan je de telematicapremie als vroedvrouw gebruiken?

De telematicapremie kan je gebruiken voor de aankoop van een softwarepakket dat je gebruikt voor het elektronisch beheer van jouw patiëntendossiers. Op die manier digitaliseer je jouw workflow, kan je al je patiëntgegevens op elk moment raadplegen en aanvullen en heb je toegang tot de ehealth-toepassingen.

Lees welke software je moet kiezen voor de telematicapremie voor vroedvrouwen en wat de voordelen van dergelijke software zijn.