Marie De Blauwer: “CareConnect Nurse is een cruciale investering”

Van de organisatie van haar rondes tot administratiebeheer, de software CareConnect Nurse heeft het leven van thuisverpleegkundige Marie De Blauwer een stuk makkelijker gemaakt en de kwaliteit van haar zorg verbeterd. Laat je inspireren door haar verhaal.  

Wie is Marie De Blauwer?

✔️Thuisverpleegkundige, zelfstandige sinds 2008
✔️Gemiddeld 25 bezoeken per dag in de fusiegemeente Lessines – Flobecq Silly (Henegouwen)
✔️Werkt samen met 9 collega’s
✔️Favoriete ontspanning: hardlopen

2403_COR_Testimonials Nurse_Marie5

 

Meer missie dan vak

“Het werk van een thuisverpleegkundige is echt een race tegen de tijd. Elke gewonnen minuut is kostbaar om zo dicht mogelijk bij mijn patiënten te kunnen staan.”, vertelt Marie De Blauwer. “Ik sta op rond 4.40 uur en ben om 6 uur bij mijn eerste patiënt. Ik stop rond 13 uur.  Mijn tweede ronde werk ik af tussen 16.30 en 20 uur. Elke dag leg ik gemiddeld 25 bezoeken af. Dat zijn heel wat kilometers!”

Ondanks de stress van het vak en de overvolle agenda verkiest Marie thuisbezoeken boven zorg in een ziekenhuis of een rusthuis. “Ik hou van mijn vak en de belangrijke rol die ik speel in het leven van mijn patiënten. Ik heb altijd een luisterend oor, heb veel aandacht voor hun welbevinden en geef hen heel graag wat menselijke warmte. Dat is heel verrijkend.” 

“Minder tijd besteden aan administratie 
betekent meer tijd voor mijn patiënten en hun welzijn.”
 - Marie De Blauwer, zelfstandig thuisverpleegster

 

Een vlotte coördinatie dankzij de software

“Gelukkig werk ik niet alleen. Ik kan rekenen op 9 collega’s met wie ik onze vele patiënten deel. En sinds we CareConnect Nurse en de mobiele app gebruiken, loopt alles veel vlotter!”

“Gedaan met informatie uitwisselen per telefoon en verpleegdossiers op papier, wat de deur openzet voor fouten. Alles gebeurt nu digitaal en in realtime. We kunnen ook het beheer van onze dagelijkse rondes optimaliseren en continu de beste zorg bieden. En onze verpleegdossiers zijn altijd up-to-date.”

“Ons team kan de agenda van alle geplande bezoeken online raadplegen en heeft toegang tot alle patiëntengegevens. Met een paar kliks kunnen we de verleende zorg aanvinken, waarnemingen of een Katz-evaluatieschaal opslaan of interventies, foto’s of documenten toevoegen. En de facturering is al helemaal een meevaller! Vroeger kostte mij die 4 uur per maand. Nu is alles in een halfuur geregeld.”

Wil je meer weten over onze software voor zelfstandig verpleegkundigen?

Ontdek CareConnect Nurse in nog geen minuut met de onderstaande video!

 

Eerst koudwatervrees, daarna voldoening

Omdat ze absoluut meer tijd wilden vrijmaken voor hun patiënten in plaats van voor administratie beslisten Marie en haar collega’s een jaar geleden om CareConnect Nurse te installeren. “Wij waren pioniers”, zegt Marie trots. “In het begin waren we nog wat beducht. Het ontwerp, de functies … Alles was anders dan bij onze vroegere software Infiplus. We hebben ons moeten aanpassen, vooral dan bij het invoeren van de voorschriften.”

“Om ons het leven wat gemakkelijker te maken, zijn de medewerkers van Corilus naar hier gekomen om alle functies van de software heel precies uit te leggen. En daarna waren ze altijd beschikbaar om op onze vragen te antwoorden. Het voordeel van in een team te werken? Wij hebben elkaar altijd gesteund als iemand problemen had. Na amper twee maanden hadden we onze nieuwe tool perfect onder de knie.”

2403_COR_Testimonials Nurse_Marie_NL_aangepast

 

Toegankelijkheid en efficiëntie op het terrein

Welke functies van de mobiele app, die Marie tijdens haar verplaatsingen gebruikt, vindt ze het waardevolst? De permanente toegang tot haar zorglijst. “Door mijn programma heel nauwgezet te volgen op mijn smartphone, weet ik zeker dat ik op het einde van de dag niks ben vergeten. En om onderweg tijd te winnen gebruik ik ook de geïntegreerde gps, die altijd de ideale route tussen twee patiënten aangeeft.”

De onmiddellijke synchronisatie van de app met de desktop is ook heel handig. “Omdat ik de meeste administratieve taken tijdens mijn bezoeken bij de patiënten doe, is alles al bijna geregeld als ik thuiskom. Ik moet alleen nog mijn wondzorgattesten via eHealth naar de behandelende artsen sturen.”

“Dankzij mijn app weet ik zeker 
dat ik op het einde van de dag geen taak of patiënt vergeten ben.”
- Marie De Blauwer, zelfstandig thuisverpleegster

 

Wat als je het opnieuw moest doen?

“Ja, ik zou opnieuw voor CareConnect Nurse kiezen! Dankzij deze vernieuwende software besparen wij kostbare tijd in de administratie, stelt Marie enthousiast. “Ik werk al meer dan tien jaar met Corilus, een betrouwbare partner, die altijd luistert en die voortdurend vernieuwt om nog beter aan onze noden te voldoen.”

“Natuurlijk hebben al die digitale diensten een prijs, maar wij beschouwen die vooral als een cruciale investering. De software verlost ons van heel wat papierwerk en arbeidsintensieve processen zodat wij ons op de essentie kunnen concentreren: steun, aandacht en zorg geven aan de mensen die daar het meeste nood aan hebben: onze patiënten.”

Zelf de voordelen van onze software ontdekken?

Ontdek CareConnectNurse en vraag een demo of een offerte.