Lancering CareConnect Nurse: nieuwe software voor thuisverpleegkundigen

Joery Heirman
May 12, 2022 1:00:00 PM
3 min leestijd

Met grote trots kondigen we de lancering aan van CareConnect Nurse: onze software van de nieuwste generatie voor thuisverpleegkundigen. In dit artikel geven we alvast een voorsmaakje en kom je te weten wat CareConnect Nurse juist is, waarom we voor deze evolutie kiezen en wat dit voor jou als thuisverpleeg-kundige betekent.

Wat is CareConnect Nurse?

Software van de nieuwste generatie voor thuisverpleegkundigen...klinkt goed maar beelden zeggen misschien net iets meer. Daarom hebben we als introductie enkele kernelementen in een video van één minuut samengevat. 

 

HubSpot Video

 

Wil je CareConnect Nurse verder ontdekken?

Vraag dan een demo aan!

Waarom hebben we voor deze evolutie gekozen?

We hebben deze nieuwe generatie gebouwd op basis van 5 sterke pijlers waarin we geloven:

1. Veilig en betrouwbaar

Met CareConnect Nurse zetten we de stap naar een full-cloud-applicatie met de hoogste vereisten aan veiligheid én in een Belgische serveromgeving.

Dit wil dus zeggen dat je aan een internetpagina genoeg hebt om aan de
slag te gaan. De voordelen:

  • geen lokale installatie meer op je eigen computer
  • je hoeft zelf geen updates meer uit te voeren
  • back-ups worden automatisch voorzien
  • makkelijk herinstalleren na een computerdefect
  • data wordt automatisch en onmiddellijk naar je smartphone gestuurd

2. Verbinden met zorgverleners & patiënten

Zorgverleners, patiënten en belanghebbenden (zoals mutualiteiten en familieleden) met elkaar verbinden is iets waar we met Corilus al langer aan werken via onze 'Connecting Care filosofie'.

En deze filosofie verwerken we dan ook in onze nieuwe software CareConnect Nurse zodat verpleegkundigen de volgende stap in digitale communicatie kunnen zetten.

In de praktijk

In CareConnect Nurse is een berichtenmodule geïntegreerd die bewust is gekozen en opgezet voor de medische professional. Het beveiligde gebruik hiervan vereist een eHealth-certificaat, wat standaard ingebakken zit in CareConnect Nurse. Je zal zo op een veilige manier data kunnen uitwisselen met andere zorgverleners.

Vroeg jouw arts om een opvolging van een wonde? Enkele parameters? Staat een transfer van jouw patiënt naar een woonzorgcentrum voor de deur? Alles gebeurt met enkele klikken vanuit de geïntegreerde berichtenmodule.

Hou je patiënt op de hoogte via Helena

Wil je jouw patiënt van alle handelingen op de hoogte houden? Publiceer het dan op zijn of haar Helena.

Helena is een patiëntenportaal waarop je, net zoals andere zorgverleners, documenten kan delen met jouw patiënt.  Vandaag maken al een 800.000 geregistreerde patiënten gebruik van dit portaal. Een verbindingsmogelijkheid die dus ook interessant is voor verpleegkundigen.

3. Gebruiksvriendelijk & innovatief

Met deze nieuwe generatie software bieden we een hogere gebruiks-vriendelijkheid, snellere manier van werken en mooiere look & feel.

Sinds 1 april 2021 zijn we aan de slag met een reeks pilootklanten, die CareConnect
Nurse in z’n eerste levensfase getest en beoordeeld hebben.

“Sinds ik CareConnect Nurse gebruik, bespaar ik echt tijd dankzij de automatisering van gegevens en de snelheid van facturering. Bovendien is het programma heel duidelijk en heel gemakkelijk te hanteren.”

Carole Hinant - zelfstandig thuisverpleegkundige
 

4. Uitgebreid dossierbeheer

Het verpleegdossier en de vormvereisten ervan zijn de laatste jaren sterk gewijzigd. CareConnect Nurse geeft een vooraanstaande rol aan het verpleegdossier, werkt ondersteunend waar het kan en hanteert alle kwaliteitsvereisten om u comfortabel in regel te stellen.

In de praktijk

Bij het invoeren van een voorschrift bijvoorbeeld zullen wij automatisch een zorgplan opbouwen, zodat de software zelf je al een duwtje in de rug geeft tot makkelijk dossierbeheer.

Mooi voorbeeld hierbij is de registratie van een anamnese. We hanteren de voorgedefinieerde patronen van Gordon om via een vragenlijst en eenvoudig klikwerk een complete anamnese te laten opstellen. We brengen hiermee snelheid van werken, zonder in te boeten op de kwaliteit van jouw dossier.

5. Rijke expertise & optimale ondersteuning

Last but not least: de expertise. CareConnect Nurse is gemaakt door en voor verpleegkundigen. Deze expertise vloeit voort uit de kennis en jarenlange ervaring van onze teams Infiplus en Soft33, alsook uit de dagelijkse feedback die wij van verpleegkundigen ontvangen.

De vertrouwde medewerkers van onze helpdesk blijven je ondersteunen van je huidige naar je nieuwe software-oplossing.

"CareConnect Nurse was vlot aan te leren. En zeker dankzij de goede training! De snelle facturatie is voor mij het grootste pluspunt"

Saskia Grauwels - zelfstandig thuisverpleegkundige
Meer info over CareConnect Nurse?

👍 Ben je Infiplus of Soft33 klant en al geïnteresseerd in een migratie naar CareConnect Nurse?
Maak dan een afspraak met jouw account manager!

👉 Ben je nog geen Corilus klant maar heb je interesse in de mogelijkheden van onze nieuwe software CareConnect Nurse? Contacteer ons dan voor meer info en een demo!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nog geen reacties

Laat ons weten wat jij denkt.