Meer tijd voor patiënten dankzij Mobi33

Joery Heirman
Jun 12, 2018 11:22:00 AM
1 min leestijd

Elien Bogaerts runt samen met een collega een thuisverplegingspraktijk in Harelbeke. Om hun patiëntgegevens efficiënter te beheren, gingen beiden aan de slag met Mobi33: een mobiele applicatie specifiek ontworpen voor verpleegkundigen. Vandaag maakt Elien een eerste evaluatie.

Met de (digitale) tijd mee

Sinds 1 oktober 2017 zijn wij als thuisverpleegkundigen verplicht om bij elk huisbezoek de elektronische identiteitskaart (of equivalent) van de patiënt in te lezen of te scannen. Mocht de patiënt daarmee niet akkoord gaan, kunnen wij de derdebetalersregeling niet toepassen.

'Het was in die periode dat ik dan ook besloot om de mogelijkheden van digitale, en dus ook mobiele, ondersteuning te verkennen. De app Mobi33 kwam voor mij als winnaar uit de bus. Ik moet niet langer alles op papier bijhouden en mijn agenda is een pak overzichtelijker. Een bijkomend voordeel is de integratie met Infiplus: de software die wij in de praktijk gebruiken."

De voordelen van Mobi33

We zijn erg tevreden met onze keuze: dankzij Mobi33 kunnen we vandaag niet alleen de identiteitskaarten van patiënten vlot inlezen, maar genieten we ook tal van andere voordelen. De app bundelt namelijk alle data: elke patiënt heeft een dossier met daarin zijn of haar medische gegevens, medicatiegeschiedenis, lopende behandelingen, voorschriften en geplande consultaties. Papieren dossiers bijhouden behoort dus tot het verleden, waardoor ik makkelijk het overzicht bewaar.

Ook de samenwerking met mijn collega verloopt vlotter. De talloze telefoontjes om informatie uit te wisselen zijn verleden tijd. We registreren namelijk alles mobiel: van de lichaamstemperatuur over de bloedwaarden tot observaties. Bovendien kan ik foto’s toevoegen, waardoor we de genezing van een wond beter kunnen opvolgen. Alle gegevens worden automatisch in Infiplus aangevuld. Op die manier ligt onze administratielast een pak lager en komt er meer tijd vrij voor onze patiënten."

Absolute aanrader

Als er toch een probleem de kop opduikt, staat de klantensupport mij vriendelijk en efficiënt bij. Kortom: Mobi33 heeft heel wat troeven en is voor mij een absolute aanrader voor alle thuisverpleegkundigen. Onze administratielast ligt een pak lager, waardoor er meer tijd vrijkomt voor onze patiënten.'

Ook interessant:

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nog geen reacties

Laat ons weten wat jij denkt.