Pak minder administratief werk!

Joery Heirman
Jul 31, 2018 11:25:00 AM
1 min leestijd

Mieke Carpels heeft maar liefst 18 jaar ervaring als thuisverpleegkundige in de regio Mechelen. Sinds oktober 2015 staat ze aan het hoofd van een groepspraktijk met 5 verpleegkundigen. Om de patiëntendossiers doeltreffend te beheren, doet Mieke een beroep op de software Infiplus en de app Mobi33. Dit is haar ervaring. 

Corilus_Infiplus_Testimonial_Mieke

Alle data in je broekzak

Sinds 1 oktober 2017 is elke thuisverpleegkundige verplicht om tijdens de huisbezoeken de identiteitskaart van de patiënt in te lezen met een mobiele applicatie. Mieke’s praktijk besloot om de vlucht vooruit te nemen en ging in 2015 al aan de slag met de Mobi33-app. Mieke:

Ik heb nog geen seconde spijt van die beslissing. De applicatie is makkelijk te gebruiken en het inlezen van de identiteitskaart verliep vlot vanaf de eerste dag. Hadden we toch nog praktische vragen, dan konden we steeds terecht bij de klantensupport.”

Het grootste voordeel? Mieke:

Met Mobi33 past je volledige administratie in je broekzak. De app bevat niet alleen een overzichtelijke planning, maar bundelt ook alle data. Elke patiënt heeft zijn eigen dossier met medische gegevens: van de medicatiegeschiedenis tot geplande consultaties. Bovendien kunnen we de dossiers tijdens de huisbezoeken aanvullen met onze observaties. Die data zijn nadien beschikbaar in Infiplus. Dat bespaart ons heel wat administratief werk achteraf.”

Meer tijd voor de patiënt

Infiplus en Mobi33 zijn absolute aanraders”, besluit Mieke. “We voldoen niet alleen aan de wettelijke vereisten, de administratieve last ligt ook een pak lager. Op die manier hebben we meer tijd voor de patiënt.”

Interesse in Mobi33?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nog geen reacties

Laat ons weten wat jij denkt.