5 vragen over de nieuwe applicatie CareConnect Physiotherapist

In het derde kwartaal van 2019 lanceert Corilus de nieuwe applicatie CareConnect Physiotherapist. Kinesitherapeuten kunnen vanaf dan omschakelen naar het nieuwe platform. Die overstap roept een reeks vragen op, die we nu al graag beantwoorden.

1. Waarom ontwikkelt Corilus deze applicatie?

Je hebt jouw handen vol met het verstrekken van zorgen aan je patiënten, het administratief beheer van jouw praktijk en je beroep dat snel evolueert. Bovendien wil je jouw kinesitherapie praktijk klaarmaken voor de toekomst. Daarom ontwikkelen we nu CareConnect Physiotherapist, voor kinesitherapeuten en in samenwerking met kinesitherapeuten. Hiermee win je tijd, word je ondersteund in de kwaliteit van de zorgen, heb je toegang tot de eHealth diensten en kan je jouw administratie vlot beheren.

2. Wat zijn de belangrijkste vernieuwingen van CareConnect Physiotherapist?

De online agenda, het kinesitherapeutisch dossier dat de ICF-classificatie ondersteunt, en de eHealthdiensten, zijn slechts enkele van de belangrijke nieuwigheden die we aanbieden. CareConnect Physiotherapist biedt jou ook volgende mogelijkheden:

Je agenda online open te stellen aan jouw patiënten

Dankzij de ingebouwde module Progenda vereenvoudig je het beheer van je agenda: online afspraken maken, verplaatsen, opvolgen en annuleren. Handig voor jou en jouw patiënten.

Automatische verificatie van de verzekerbaarheid

In de nieuwe software zijn de mutualiteitsgegevens geïntegreerd en worden deze automatisch up-to-date gehouden. Zo check je snel en elektronisch de verzekerbaarheid van jouw patiënten.

Een veilige communicatie via de eHealthBox

Beschik je als kinesitherapeut over een eHealh-certificaat, dan kan je werken met de eHealthBox. Dit is een beveiligde elektronische brievenbus die de uitwisseling van vertrouwelijke en medische gegevens in de zorgsector mogelijk maakt.

3. Op welke toestellen kan ik de applicatie gebruiken?

CareConnect Physiotherapist werkt zowel op Mac als op Windows. Technisch staan jouw gegevens in de Cloud waardoor je jouw gegevens vanop verschillende toestellen kan raadplegen.

4. Hoe verloopt het omschakelen naar CareConnect Physiotherapist?

De applicatie zal beschikbaar zijn in de loop van het tweede kwartaal van 2019. Jouw huidig Corilus pakket zal ondertussen blijven evolueren conform de wettelijke wijzigingen. Ook onze Customer Support afdeling zal je blijven ondersteunen én staat ook steeds klaar om je te helpen bij de omschakeling.

Van zodra je overstapt van jouw huidig Corilus pakket, zijn je gegevens beschikbaar in CareConnect Physiotherapist en blijft het overigens mogelijk om de gegevens in het oude pakket te raadplegen. Bij de opstart voorzien we tevens in de nodige opleidingen en handleidingen. Voor meer informatie kan ons uiteraard altijd contacteren.

5. Kan ik CareConnect Physiotherapist nu al eens te zien krijgen?

Ja dat kan. Maak nu kennis met CareConnect Physiotherapist en vraag een online demo aan. Zo krijg je te zien hoe deze software werkt en welke voordelen dit heeft voor jouw praktijk.

Update: De nieuwe CareConnect Physiotherapist is vanaf nu beschikbaar. Lees meer in ons artikel 'CareConnect Physiotherapist, de nieuwe applicatie voor kinesisten' en schrijf je in voor onze webinars:

New call-to-action