De meestgestelde vragen over Fysionotes en CareConnect Physiotherapist

Al drie jaar maakt Fysionotes deel uit van de Corilus-groep. Dankzij deze samenwerking hebben we het beste van beide werelden: de jarenlange ervaring van Hedwig Van Hauwermeiren van Fysionotes in de kiné-sector, in combinatie met de ervaring van Corilus op het vlak van eHealth en Connecting Care voor verschillende zorgverleners.

Op termijn zal Fysionotes uitgefaseerd worden en bieden we Fysionotes-klanten CareConnect Physiotherapist aan als volwaardige kiné-oplossing. Benieuwd hoe dat verloopt? We zetten de meestgestelde vragen voor jou graag op een rijtje.

Meer weten over Fysionotes en CareConnect Physiotherapist? Schrijf u in voor één van onze webinars > 

1. Wat is het voordeel van overstappen van Fysionotes naar CareConnect Physiotherapist?

Corilus heeft al een uitgebreide eHealth ervaring. We hebben al tal van eHealth-integraties opgezet, onder meer voor huisartsen. Met de nieuwe eHealthverplichtingen voor kinesitherapeuten die eraan komen kan je dus niet beter ondersteund worden dan door Corilus. Ook de migratie van gegevens vanuit Fysionotes is een aanzienlijk voordeel, net als het uitgebreide team aan experts dat u graag ondersteunt tijdens en na uw migratie.

2. Kan ik mijn oude Fysionotes gegevens migreren naar CareConnect Physiotherapist?

Als eigenaar van Fysionotes beschikken wij over de databasestructuur, die tot de know-how van de producent behoort. Dankzij de gedeelde kennis tussen Fysionotes en CareConnect Physiotherapist kunnen wij u een optimale conversie garanderen.

3. Wat met de homologatie van Fysionotes?

De bepalingen die in een nieuwe homologatie zullen voorzien zijn, worden enkel uitgewerkt in de nieuwe software CareConnect Physiotherapist en niet meer in Fysionotes. Fysionotes zal niet meer ter homologatie worden voorgelegd, dit is economisch niet rendabel. Alle nieuwe ontwikkelingen en innovaties gebeuren in CareConnect Physiotherapist.

4. Betaal ik voor CareConnect Physiotherapist evenveel als voor Fysionotes?

De prijzen voor CareConnect Physiotherapist voor een praktijk met één therapeut zijn vergelijkbaar met de Fysionotes cloud prijzen. De prijzen voor de groepspraktijken zijn steeds met voordelige korting, ook voor praktijken met 2.

De overheid geeft aan de geconventioneerde kinesitherapeuten jaarlijks een premie van 800 euro. Dit is bedoeld opdat hun doelstellingen voor de elektronische projecten ook zouden kunnen gevolgd worden door iedere betrokken partij. Bij Fysionotes is in het verleden geen rekening gehouden met de te integreren ehealthprojecten en de prijs was dus niet voorzien op eHealth-integraties.

Als u overstapt naar CareConnect Physiotherapist is er ook een mogelijkheid om installatie en opleiding gepersonaliseerd te laten ondersteunen. Deze kost is een éénmalige kost, maar garandeert u wel een vlotte start met uw nieuwe software.

5. Hoe verloopt de overstap naar CareConnect Physiotherapist?

Om voor Fysionotes-klanten de overstap zo vlot mogelijk te laten verlopen, vind je hieronder een overzicht van hoe het migratietraject verloopt. Voor specifieke vragen kan je steeds bij je accountmanager terecht.

migratie fysionotes ccp-1

Meer weten over Fysionotes en CareConnect Physiotherapist? Schrijf u in voor één van onze webinars > 


CareConnect Physiotherapist, een future-proof kinesitherapiepakket

Bij het verbeteren van ons softwarepakket CareConnect Physiotherapist kunnen we nu al genieten van de kennis van Hedwig. Zo hebben we zijn expertise benut bij het uitwerken van onze nieuwe tarificatiemodule en de werklijst in CareConnect Physiotherapist. Dankzij deze verbeteringen bieden we meer dan ooit een volwaardige future-proof oplossing in de cloud. 

De voordelen van CareConnect Physiotherapist:

  • Dankzij de cloudtechnologie heb je zowel thuis als in je kabinet je dossiers bij de hand. Al je gegevens worden veilig bewaard en dit volgens de meest strenge normen.
  • Koppeling met online agenda.
  • CareConnect Physiotherapist werkt perfect op Windows, maar ook op Mac.
  • Automatische en geïntegreerde up-to-date mutualiteitsgegevens.
  • Alle eHealthdiensten die voor kinesisten beschikbaar zijn binnen handbereik.
  • Koppeling met CEBAM.
  • Dankzij het patiëntenportaal Helena vereenvoudig je de communicatie met je patiënten.

Vraag nu je demo aan >