Videoconsultataties voor kinesitherapeuten I Zorg verlenen zonder fysiek contact hoe doe je dat?

 In tijden van Corona is de vraag naar  een digitale en veilige interactie tussen patiënten zorgverleners wordt steeds groter. Enerzijds om efficiëntie te verhogen en kosten te besparen, anderzijds om de patiëntvriendelijkheid te vergroten. Veel patiënten willen van thuis uit hun afspraken plannen en formulieren invullen, en wensen online inzage in hun medisch dossier.
 
Uw patiënt komt meer en meer centraal te staan. Daarom ontwikkelden wij het Helena-platform. Deze toepassing helpt zorgverleners om de digitale relatie met de patiënten persoonlijk én veilig te maken. De ontwikkeling van Helena is gestart vanuit het zorgdossier van de huisarts (delen van laboresultaten, elektronische voorschriften, afwezigheidsattesten,...), maar ook voor kinesisten biedt Helena nu al tal van mogelijkheden.
 
Helena voor kinesitherapeuten
Huisartsen kunnen een kinesitherapeutisch voorschrift naar hun patiënt sturen, maar u kan ook rechtstreeks documenten sturen naar uw patiënten (bijvoorbeeld een oefenschema). Maar de grootste  ontwikkeling is zonder twijfel het videoconsult, waardoor u zonder fysiek contact zorg kan verlenen aan uw patiënt. Met onze software CareConnect Physiotherapist kan u deze dienst vervolgens meteen factureren aan de ziekteverzekering of uw patiënten. Helena blijft constant evolueren en we blijven inzetten op nieuwe functionaliteiten. 
 
Videoconsultatie in de praktijk
 

 

Meer weten over CareConnect Physiotherapist of Helena voor kinesitherapeuten? Wij helpen u graag verder