5 troeven van software voor psychologen

Voor jou als psycholoog staat de zorg voor je patiënten centraal. Daarom reken je op de beste digitale ondersteuning. Die helpt je om efficiënter, veiliger én patiëntgerichter te werken. Kortom, iedereen wint! Ontdek de mogelijkheden van CareConnect Essential, speciaal ontworpen voor psychologiepraktijken.

1. Georganiseerd gegevensbeheer

De juiste software helpt je uitgebreide en gestructureerde patiëntendossiers bij te houden. Die bevatten informatie zoals persoonsgegevens, medische geschiedenis, behandelplannen, voortgangsrapporten en evaluatieresultaten. Je kan die digitale dossiers ook eenvoudig organiseren, bijwerken en opzoeken. Nu doe je dat misschien nog handmatig, wat je met een stapel papierwerk opzadelt. De vrijgekomen tijd kan je integraal besteden aan de zorg voor je patiënten.

2. Verbeterde communicatie en samenwerking

Met goede softwaretools worden gegevens uitwisselen en samenwerken met collega’s en andere zorgverleners een fluitje van een cent. Behandel je een zware diabetespatiënt die psychologische begeleiding nodig heeft? Dat vraagt een heel nauwe communicatie met de huisarts en diëtist. Door die dialoog op te zetten, verzeker je je patiënt van de beste zorg.

Software biedt jou ook nieuwe manieren om te communiceren met patiënten. Dankzij de nauwe integratie van CareConnect Essential met ons patiëntenportaal Helena komen voorschriften nu al veilig in de app terecht en zal het binnenkort ook mogelijk zijn om vanop afstand oefenprogramma’s, zelfhulpgidsen en ander relevant materiaal te delen. Zo help je je patiënten ook tussen de sessies door.

3. Verhoogde gegevensbeveiliging en privacy

Privacy is een belangrijke zorg in elke praktijk. Je wil tenslotte een omgeving creëren waarin patiënten veilig gevoelige informatie kunnen delen. Een digitaal systeem als CareConnect Essential biedt geavanceerde beveiligingsmaatregelen om de privacy en vertrouwelijkheid van patiëntgegevens te waarborgen.

Je elektronische patiëntendossiers worden beschermd met sterke toegangscontroles, om ongeautoriseerde toegang tot gevoelige informatie te voorkomen. Als straks ook het delen van informatie tussen zorgverleners mogelijk wordt via de tool, is de veiligheid verzekerd. Dit minimaliseert de kans op verlies van vertrouwelijke gegevens.

4. Toegankelijke zorg

Een van de grootste voordelen van software is de verbeterde toegang tot psychologische zorg. Vroeger moesten patiënten fysiek naar een praktijklocatie gaan voor een sessie. Met onze software kunnen ze nu therapie volgen in het comfort van hun eigen huis. Dat is vooral interessant voor mensen die in afgelegen gebieden wonen, weinig mobiel zijn of moeite hebben om tijd vrij te maken voor een afspraak.

5. Tijdswinst

CareConnect Essential laat je toe om repetitieve administratieve taken te digitaliseren. Via elektronische patiëntendossiers kan je bovendien sneller en makkelijker informatie vinden, delen en bijwerken, waardoor je je productiviteit – en die van je team – verhoogt. Zo bespaar je kostbare tijd.

In onze software zit ook een agenda. Zo kan je online afspraken maken, sessies plannen op verschillende tijdstippen en zelfs buiten de traditionele werkuren werken. Dit stelt jou en je patiënten in staat om de therapie in te passen in jullie drukke agenda's, waardoor je de kans op no-shows vermindert.
 

Vertrouw op de expertise van Corilus

Het integreren van software in je praktijk biedt aanzienlijke voordelen voor jou en je patiënten. Bovendien biedt CareConnect Essential de nodige veiligheidsmaatregelen om de privacy van je patiëntgegevens te waarborgen. Het is wel belangrijk om je software correct en op een veilige manier te implementeren. Met Corilus kies je voor een partner met hoge servicegraad, en meer dan 30 jaar ervaring binnen de zorgsector.

 

CareConnect Essential 30 dagen gratis uitproberen? 

Zet je eerste stappen naar digitalisering samen met CareConnect Essential. De ideale basistool die meegroeit met de digitale noden van je praktijk.