5 goede redenen om de stap te zetten naar een online agenda

Artsen die gebruik maken van een online agenda doen meer dan hun afspraak digitaal noteren. Niet enkel het maken van de afspraak wordt makkelijker, ook het beheer ervan loopt vlotter. We zetten de belangrijkste argumenten voor een overstap naar een online agenda op een rij.

1. Vlotter afspraken beheren
Met een online agenda kan u via een eenvoudige en krachtige interface afspraken vastleggen en beheren. Een onderscheid in type afspraken is mogelijk, net als het toevoegen van opmerkingen, suggesties of documenten. Het systeem heeft zicht op adressen en locaties van patiënten. Daardoor kan u afspraken ‘aan elkaar’ klikken en dus zeer efficiënt te werk te gaan. Bovendien kan je steeds wegenkaarten openen of zicht krijgen op de dichtstbijzijnde apotheken. En ook al verloopt dit alles online, indien nodig kan u nog steeds uw afspraken afdrukken.

2. Altijd bereikbaar
Een ander voordeel van de online agenda is dat (geregistreerde) patiënten op elk moment online een afspraak kunnen maken. De patiënt ziet meteen wat mogelijk is en in geval van vakantie of afwezigheid kan u een bericht instellen. Wie een afspraak wil maken, kan dat met de computer, tablet of gsm en als arts kan u via al deze dragers uw agenda beheren.

3. Herinneringen waar nodig
Eens de afspraak gemaakt is, zal het online beheer ervoor zorgen dat zo weinig mogelijk consultaties wegvallen door misverstanden of vergetelheden. Dankzij de automatische meldingen en herinneringen verkleint de kans dat bij arts of patiënt een misverstand ontstaat. Bovendien kan u deze agenda in real-time laten synchroniseren met een externe agenda (bijvoorbeeld in Outlook, Google, Yahoo, Apple,…).

4. Makkelijke combineerbaar met het EMD
Aansluitend op de afspraak kan u alle nodige gegevens over de patiënt permanent en zonder handmatige bediening laten synchroniseren met het EMD. Vanuit uw agenda kan u eenvoudig het medisch dossier openen en aanvullen.

5. Sluitende gegevensbescherming

Door online te werken komen uiteraard heel wat data in het systeem terecht. De bescherming ervan is voor Corilus een prioriteit en we bieden de garantie dat ons online agendasysteem conform de wetgeving inzake gegevensbescherming (GDPR) werkt.

Wilt u meer weten over onze online agenda tool?

Gratis Progenda proberen