CareConnect Physiotherapist doorloopt als eerste succesvol testen voor eAgreement

In de moderne gezondheidszorg is digitalisering een onmisbaar aspect geworden. Het stroomlijnen van processen en het verbeteren van de efficiëntie zijn van cruciaal belang om optimale zorg te bieden aan patiënten.

Daarom zijn we ook blij te melden dat CareConnect Physiotherapist als eerste met succes de testen voor eAgreement doorlopen heeft, wat een belangrijke mijlpaal markeert in de voortdurende inspanningen om digitale oplossingen te bieden voor de kinesitherapiepraktijk. 

Wat is eAgreement?

Voordat we verder ingaan op het succes van CareConnect Physiotherapist, is het belangrijk om te begrijpen wat eAgreement precies inhoudt. eAgreement verwijst naar het digitaliseren van de aanvragen voor kine-akkoorden en notificaties, wat vandaag via het papieren circuit verloopt.

 

eAgreement is een vereiste om eAttest (digitalisering van de attesten) en eFact (digitalisering van de facturatie in geval van Derde Betaler) te gebruiken. Deze 3 diensten dienen samen van start te gaan.

 

 CareConnect Physiotherapist: Een doorbraak in digitale zorgoplossingen

CareConnect Physiotherapist is een toonaangevend softwareplatform dat specifiek is ontwikkeld voor kinesitherapeuten. De software biedt een uitgebreide reeks tools en functionaliteiten om de dagelijkse taken van kinesitherapeuten te vereenvoudigen en hun workflows te optimaliseren.

Door met succes de testen voor eAgreement te doorlopen, heeft CareConnect Physiotherapist nogmaals bewezen een betrouwbaar en veilig systeem te zijn voor kinesitherapeuten én hun patiënten. Een software die klaar is voor de toekomst. 

Momenteel kan je eAgreement nog niet gebruiken. Dat zal pas mogelijk zijn zodra de overheid eAgreement, eAttest en eFact openstelt voor kinesitherapeuten. Hiervoor moet de wetgeving ook eerst aangepast worden om digitalisering voor kinesitherapeuten toe te laten. 

Voordelen voor kinesitherapeuten

Het behalen van de testen voor eAgreement biedt aanzienlijke voordelen voor kinesitherapeuten. Enkele belangrijke voordelen zijn:

  1. Vereenvoudigd administratief proces: Kinesitherapeuten kunnen nu nog meer digitaal verwerken en papier stilaan uit je administratie weren. Dit vermindert de rompslomp van het handmatig beheren en archiveren van papieren documenten.

  2. Efficiëntie en tijdbesparing: Met eAgreement kunnen kinesitherapeuten snel de aanvraag tot terugbetaling opstarten en de status ervan raadplegen. Dit vermindert wachttijden en versnelt het proces van toestemming en goedkeuring.

  3. Betere naleving van regelgeving: Met een digitaal systeem kunnen kinesitherapeuten eenvoudiger voldoen aan de wettelijke vereisten. 

Meer weten over CareConnect Physiotherapist, de software gebouwd voor de toekomst van eHealth? Vraag hier je demo aan >