Softwareleveranciers van de eerste lijn verenigen zich in BeMeSo

Kim Menschaert
Feb 15, 2018 2:30:00 PM
1 min leestijd

Op 12 januari 2018 is BeMeSo vzw, de onafhankelijke vereniging van softwareleveranciers van de eerste lijn in België opgericht. BeMeSo (dat staat voor Belgian Medical Software) heeft een duidelijke visie op de zorgsector in België: alle zorgverstrekkers in staat te stellen om optimaal gebruik te maken van digital health en eGezondheid.

Corilus is één van de negen stichtende leden. De digitalisering van de gezondheidszorg gaat in België met rasse schreden vooruit. De overheid, zowel federaal als regionaal, heeft een ambitieuze strategie en concrete plannen. Opdat de eerste lijn zorgverstrekker in staat zou worden gesteld om optimaal gebruik te maken van digital health, eGezondheid, eHealth, mHealth, tele-gezondheid, geïntegreerde zorg, multidisciplinariteit, enz… is een goede integratie met het gebruikte softwarepakket cruciaal.

Softwareleveranciers zijn een echte partner en gids voor zorgverstrekkers om hun praktijk sneller 'future-proof' te maken en spelen ook een belangrijke rol in het delen van expertise inzake de multidisciplinaire samenwerking van zorgactoren rond hun patiënt.

Software en training vormen een belangrijke hoeksteen tot realisatie van deze ambities en plannen. Tot op heden maken de softwareleveranciers echter onvoldoende deel uit van de beslissingsprocessen die leiden tot de plannen en de uitvoering ervan. De software leveranciers zijn overtuigd dat een proactieve betrokkenheid kan leiden tot een kwalitatievere en soepele implementatie. Hierdoor zouden sommige problemen bij de invoering van nieuwe diensten vermeden kunnen worden.

De vzw BeMeSo heeft tot doel de softwareleveranciers van de eerste lijn in België te vertegenwoordigen op beleidsniveau, dit zowel federaal als regionaal. Op die manier willen ze een brede gesprekspartner worden voor de overheid en implementaties binnen de gehele eerste lijn helpen realiseren en stroomlijnen.

Meer info binnenkort terug te vinden op www.bemeso.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nog geen reacties

Laat ons weten wat jij denkt.