Weer stap dichter bij digitale praktijk: overheid keurt eAgreement voor kinesitherapeuten goed

Op 22 juni 2023 is een nieuwe stap gezet in de digitalisering van je praktijk. Een koninklijk besluit bevestigde die dag de invoering van eAgreement voor kinesitherapeuten. Deze dienst is reeds geïntegreerd in onze praktijksoftware voor kinesitherapeuten, CareConnect Physiotherapist maar we mogen het pas in productie ter beschikking stellen voor onze kinesitherapeuten nadat we onze certificatie voor eAttest en eFact hebben behaald.

eAgreement in een notendop

Voorlopig kan je enkel via papier toelating vragen aan de verzekeraar van je patiënt voor de terugbetaling van bepaalde behandelingen. Een erg omslachtig en tijdrovend proces. Met ‘eAgreement’ kan je nu eenvoudig je aanvragen digitaal opstarten en opvolgen.

Via de dienst kan je trouwens elke aanvraag voor je patiënt opvolgen, ook als die ingediend werd door een andere kinesitherapeut.

De voordelen van eAgreement

Als kinesitherapeut zal je de eerste zorgprofessional zijn die van eAgreement gebruik kan maken. Goed nieuws!

Waarom? Je zal efficiënter werken, want je tijdopslorpende en foutgevoelige papierwerk is verleden tijd. Je kan ook sneller je aanvraag opstarten, wat betekent dat je patiënten ook sneller terugbetaald worden. Dat zal hun drempel verlagen om naar een kinesitherapeut of andere zorgverlener te stappen.

Belangrijk: vandaag hoef je niet voor alle behandelingen een aanvraag in te dienen bij de verzekeringsinstelling van je patiënt. Met eAgreement zal dat wel het geval zijn. Maar geen zorgen: eAgreement zal zo ingebakken zitten in je digitale manier van werken dat je automatisch zal voldoen aan die wettelijke vereiste.

eAgreement in je praktijk

Geen twijfel mogelijk dus dat de komst van eAgreement goed nieuws is voor je praktijk én voor je patiënten. Maar er is nog beter nieuws: CareConnect Physiotherapist is het eerste softwarepakket dat het certificaat heeft behaald. Dat kon je hier al lezen.

De volgende stap is dat we ook certificaten behalen voor eAttest (digitale attestering) en eFact (digitale facturatie bij derdebetalersregeling). Pas daarna kunnen we de drie diensten samen voor jou ter beschikking te stellen in onze software.

We zitten er in ieder geval bovenop en staan te popelen om je als kinesitherapeut mee te nemen in het digitale zorglandschap.

 

Efficiënter werken in je kinesitherapiepraktijk?

Wacht niet op de integratie van eAgreement en profiteer nu al van de vele voordelen van CareConnect Physiotherapist, dé software voor kinesitherapeuten.