UPDATE | Recip-e in uw woonzorgcentrum?

In een vorig artikel berichtten we al uitgebreid over Recip-e en de bijhorende aanpassingen voor uw woonzorgcentrum. Maar ondertussen zijn er een aantal nieuwe wijzigingen gebeurd waar we u graag van op de hoogte houden.

Wat is de status van Recip-e voor woonzorgcentra?

Ondertussen is beslist dat Recip-e voor huisartsen in hun praktijk verplicht wordt vanaf 1 mei 2018. Woonzorgcentra zullen, net als bezoeken bij patiënten thuis, niet onder deze Recip-e verplichting vallen. Recip-e in woonzorgcentra wordt momenteel dus geen wettelijke verplichting, maar biedt wel aan aantal aanzienlijke voordelen.

Corilus blijft inzetten op Recip-e

Dit neemt echter niet weg dat wij blijven inzetten op Recip-e in onze software. Aangezien wij als softwareleverancier ook werken voor huisartsen en apotheken blijft de vereenvoudigde elektronische communicatie tussen deze actoren hoog op onze prioriteitenlijst staan.

Concreet wil dit zeggen dat indien u dat wenst u dit najaar met uw woonzorgcentrum wel al elektronisch kan communiceren met huisarts en apotheek. Hier zijn natuurlijk heel wat voordelen aan verbonden.

  • Betere opvolging met minder papierwerk.
  • Snellere validatie van voorschriften.
  • Minder voorraad en minder vroegtijdige voorschriften.

U kan een aanvraag voor voorschriften elektronisch naar de huisarts sturen, die een bericht krijgt in zijn eHealthBox en zo meteen de voorschriften kan valideren. De dokter moet zich niet meer nodeloos verplaatsen en moet niet ettelijke weken op voorhand de voorschriften valideren. Bovendien is de apotheek steeds zeker van getekende voorschriften. Voor de drie partijen een win-win situatie.