Helena Pro Communication voor artsen: 7 vragen beantwoord

Tot nu toe zorgde Hector voor de belangrijke zorgcommunicatie tussen CareConnect en jouw eHealthBox. Vanaf CareConnect 5.7 zit een nieuwe communicatiemodule (Helena Pro Communication) ingebouwd die alle taken van Hector overneemt en bovendien nog eens meer functionaliteiten biedt. En spoiler alert, dit alles voor dezelfde kostprijs als Hector.

Reeds 1.775 (update 3 juli: 2.400) artsen zijn met succes overgeschakeld naar Helena Pro. We merken echter dat veel artsen met vragen zitten bij de overstap naar Helena Pro Communication en daardoor nog niet zijn overgeschakeld. Daarom hebben we hieronder de 7 meestgestelde vragen voor jou beantwoord.

Twijfel je om de overstap te maken of ben je nog niet helemaal overtuigd? 
Laat dan 1 gebruiker in de praktijk overschakelen én verwijder die gebruiker in Hector. En kijk dan hoe vlot alles loopt.


1. Moet ik extra bijbetalen voor Helena Pro Communication?

Nee, Helena Pro Communication is inbegrepen in jouw huidig CareConnect pakket. Je betaalt evenveel voor Hector als voor Helena Pro Communication. Wanneer je overstapt op Helena Pro vervangt dit de kosten voor Hector op je factuur. Je betaalt hiervoor dus niets extra en overstappen is gratis.

2. Wat is het verschil tussen Helena Pro Communication en Hector?

Hector en Helena Pro zijn beiden ontwikkeld door dezelfde firma, HealthConnect. Hector zal op termijn verdwijnen en volledig vervangen worden door Helena Pro Communication. Alle functionaliteiten van Hector worden nu overgenomen door Helena Pro Communication.

Nog een belangrijk verschil is dat Helena Pro Communication zit ingebouwd in CareConnect GP. Je dient dus geen tweede applicatie te laten draaien naast CareConnect GP, wat met Hector wel het geval is.

 

3. Wat zijn de voordelen van Helena Pro Communication?

  • In CareConnect GP ontvang je rechtstreeks feedback over inkomende en uitgaande berichten (vb. foutmeldingen). Soms gebeurt het dat een bericht niet verzonden raakt. Via Helena Pro zie je dit direct en heb je de mogelijkheid om het bericht snel opnieuw te versturen. Zo ben je zeker dat jouw medische communicatie tijdig de juiste persoon bereikt.

  • Helena Pro Communication werkt via jouw ingeladen eHealth-certificaat in CareConnect GP. Je dient dit dus niet langer apart in te laden om berichten te ontvangen.

  • Helena Pro is een cloudoplossing en dus altijd up to date en overal beschikbaar. Als je Helena Pro gebruikt, mis je dus geen berichten meer van artsen die tijdelijk niet aanwezig zijn in de praktijk door bijvoorbeeld vakantie. De cloudoplossing zorgt er namelijk voor dat alle berichten onmiddellijk in CareConnect GP geïntegreerd worden.

  • Nieuwe functionaliteiten worden enkel gebouwd in het Helena Pro platform. Bijvoorbeeld medicatievoorstellen - Deze functionaliteit laat je toe om voorstellen van de WGC patiënten die je van de apotheek van het WZC ontvangt, rechtstreeks via CareConnect GP te behandelen. Ook voor Populatieonderzoek (barometers) heb je Helena Pro Communication nodig.  

 

4. Kan ik Hector gewoon blijven gebruiken?

Na 1 september 2023 zal jouw Hector toepassing geen berichten meer kunnen ontvangen. Er is dus weinig reden om te wachten. Helena Pro Communication beschikt immers over een gebruiksvriendelijkere interface, biedt meer mogelijkheden, geeft instant feedback bij een mislukte verzending en is een veilige cloud oplossing. En dat zonder enige meerkost t.o.v. Hector.

5. Als mijn kabinet momenteel een groepscertificaat gebruikt voor de communicatie via Hector, kan ik dan al overschakelen naar Helena Pro Communication?

Gebruik je in jouw Hector een groepscertificaat, wacht dan nog even om over te schakelen. We zijn volop aan het ontwikkelen om ervoor te zorgen dat ook groepscertificaten ondersteund worden in de nieuwe Helena Pro Communication en brengen jou op de hoogte zodra dit beschikbaar is.

6. Ik werk in meerdere praktijken. Kan ik al overschakelen naar Helena Pro?

Binnenkort! Werk je in meerdere praktijken, dan is het belangrijk dat jouw berichtgeving niet in alle praktijken toekomt. We werken momenteel aan een oplossing hiervoor. Wacht dus nog even met de overschakeling. Je hoort echter snel van ons wanneer ook jij kan overschakelen.

7. Zonder meerkost? Waarom zie ik dan op info.helenapro.care dat Helena Pro wel betalend is?

We bieden Helena Pro Communication ook als standalone oplossing aan voor paramedici die geen medische software hebben, maar toch op een beveiligde, vlotte en professionele manier willen communiceren collega-zorgverleners. Achterliggend is dit dezelfde applicatie, alleen is die voor huisartsen volledig geïmplementeerd in CareConnect GP

Samengevat: Helena Pro is de vervanger van Hector, biedt meer functionaliteiten, is gebruiksvriendelijker en veiliger. En dat allemaal voor dezelfde prijs als Hector.

 

Nog niet overgeschakeld van Hector naar Helena Pro Communication voor jouw beveiligde zorgcommunicatie in CareConnect? Dan vind je hieronder meer informatie over hoe je zonder meerkost overstapt naar Helena Pro Communication.

Hoe gratis overschakelen naar Helena Pro