CareConnect GP

Corona updates

Bij Corilus doen we ons uiterste best om ook tijdens deze coronacrisis, iedere zorgverlener maximaal te ondersteunen. Hieronder vind je een overzicht van alle doorgevoerde en geplande wijzigingen.

pexels-photo-3985170.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=750&w=1260

huisarts

Covid-19 vaccinatie barometer

april 15, 2021
Vanaf vrijdag 16 april wordt de Covid-19 vaccinatie barometer toegevoegd aan CareConnect. Je vindt deze terug in de statistiekmodule, onder het tabblad 'Audit: Vaccinatiegraad'. Deze functie werd samen ontwikkeld met Sciensano en de academische centra voor huisartsengeneeskunde, en zal beschikbaar zijn in ieder EMD-pakket.
 

Doel: zicht op COVID-19 vaccinatiegraad

Met de barometer zal je de vaccinatiestatus van jouw patiënten eenvoudig kunnen opvolgen. Zo heb je een duidelijk beeld over het aantal GMD-patiënten in jouw praktijk dat nog niet, half of volledig gevaccineerd zijn.

info Je kan bovendien voor iedere GMD-patiënt individueel de vaccinatiestatus raadplegen onder de tab 'Vaccinaties' - 'COVID-19' in zijn of haar patiëntendossier.

Samen met de gegevens uit jouw praktijk en die van andere huisartsen krijgt Sciensano zo een betrouwbaar beeld van de vaccinatiegraad in jouw regio. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt om het COVID-19 vaccinatiebeleid (bij) te sturen.

Slechts 1 minuut per week

Via de statistiekmodule duurt het invullen van de vragenlijst letterlijk slechts 1 minuut. Dit omdat we vanuit Careconnect ervoor gezorgd hebben dat, na het uitvoeren van de zoekopdracht, alle parameters automatisch worden ingevuld in het eForm ‘COVID-19: Vaccinatie barometer’ en klaargezet voor verzending naar Sciensano. Er worden geen patiëntgegevens meegestuurd met de bevraging.
 
Als Corilus en ook vanuit Sciensano vragen we jouw enthousiaste medewerking om deze cijfers wekelijks te rapporteren.
 
Op Healthstat.be kan je de doorgestuurde gegevens raadplegen en vergelijken met de cijfers uit jouw regio.
 

Hoe de Audit Vaccinatiegraad uitvoeren?

Een gedetailleerde handleiding vind je in onze CareConnect Manual.

Naar de handleiding