Dit is Helena Pro: de nieuwe communicatietool voor artsen in CareConnect GP

Helena Pro is een nieuwe tool ingebouwd in CareConnect GP die instaat voor de communicatie van en naar andere zorgverleners. Het vervangt de oude applicatie genaamd Hector, die na bijna tien jaar niet meer wordt ontwikkeld. 

Vanaf CareConnect GP versie 6.0 ontvang je geen berichten meer via Hector en kan je enkel nog gebruikmaken van Helena Pro.

Wat zijn de voordelen van Helena Pro?

In de wereld van de zorgverlening is het belangrijk om efficiënt te kunnen communiceren met andere zorgverleners. Met Helena Pro introduceren we een nieuwe tool die speciaal ontworpen is om berichten van en naar andere zorgverleners te sturen. Helena Pro biedt tal van voordelen en biedt meer functionaliteiten dan Hector.

1. Cloud-based en geïntegreerd

Ten eerste is Helena Pro een volledig cloud-based (en dus veiligere!) applicatie die geïntegreerd is in CareConnect. Dit betekent dat je geen aparte software meer nodig hebt, zoals bij het gebruik van Hector. Alles is nu ingebouwd in CareConnect, waardoor je slechts één programma nodig hebt. Het is dus niet meer nodig om nog een aparte tool op jouw computer naast CareConnect te laten draaien.

Werk je op meerdere toestellen of ga je je hardware vernieuwen, dan hoef je enkel de meest recente versie van CareConnect GP te downloaden op het nieuwe toestel. Er hoeft geen aparte configuratie gebeuren van Hector. Ook het toevoegen van nieuwe collega's aan je praktijk is hierdoor veel eenvoudiger. 

En ook bij het vernieuwen van jouw eHealth certificaat ga je jouw certificaat slechts één keer meer moeten inladen. Het wordt vervolgens automatisch gesynchroniseerd met al je apparaten.

2. Betere communicatie met instant feedback

Een ander voordeel van Helena Pro is dat berichten altijd binnenkomen, ongeacht of je ingelogd bent of je computer aanstaat. Dit in tegenstelling tot het gebruik van een centrale pc, die vroeger nodig was bij Hector.

Daarnaast ontvang je duidelijke meldingen als er fouten optreden bij het verzenden of ontvangen van berichten. Dit zorgt voor een betere communicatie en voorkomt dat belangrijke informatie verloren gaat.

3. Nieuwe functionaliteiten

Bovendien biedt Helena Pro compatibiliteit met nieuwe ontwikkelingen, zoals het elektronisch afwezigheidsattest, nieuwe mogelijkheden voor populatieonderzoek en het aanvragen van medicatie voor apotheken, rusthuizen en instellingen. Deze nieuwe functies zijn alleen beschikbaar voor Helena Pro-gebruikers. Met Hector hadden we deze nieuwe functionaliteiten niet kunnen ontwikkelen.

4. Stabieler en gebruiksvriendelijker

Specifiek voor Mac-gebruikers is Helena Pro een stuk stabieler in gebruik. Het probleem van niet-opstartende Hector-applicaties behoort tot het verleden. Helena Pro zorgt voor een stabielere gebruikerservaring, ongeacht het besturingssysteem dat u gebruikt.

5. Proactief beheer

Helena Pro tracht ook zoveel mogelijk het beheer van je eHealthBox uit je handen te nemen. Als je eHealthBox dreigt vol te lopen, zorgt Helena Pro ervoor dat de oudste berichten - die reeds verwerkt zijn - automatisch gewist worden. Om zo plaats te maken voor nieuwe nieuwe berichten. Dit bespaart tijd en voorkomt dat belangrijke berichten niet zouden toekomen.

6. Centrale monitoring

Omdat het een cloud-applicatie is, kunnen onze teams vanop afstand Helena Pro 24/7 monitoren en indien nodig direct ingrijpen bij problemen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van Hector, dat lokaal op uw computer draait.

Klaar voor de toekomst met Helena Pro  

Al met al zijn er dus veel voordelen verbonden aan het gebruik van Helena Pro. Minder software, veiliger, stabiele werking, centrale monitoring en compatibiliteit met nieuwe ontwikkelingen. Met Helena Pro zetten we een mooie stap om de toonaangevende software CareConnect GP nog beter te maken.

Heb je vragen of wil nog meer weten over Helena Pro?

Nog iets niet duidelijk? Uiteraard staan we klaar om al jouw persoonlijke vragen te beantwoorden. Stel ze via my.corilus.be.

Op 28 juni organiseerden we een korte webinar voor het beantwoorden van alle meest gestelde vragen over de communicatiemodule Helena Pro in CareConnect GP. Je kan de opname hiervan bekijken in het blogartikel: VIDEO - Webinar: De voordelen van Helena Pro in CareConnect GP.

Daarnaast beantwoorden we ook de 7 meest gestelde vragen over Helena Pro in dit blogartikel.