Payconiq in de geavanceerde tarificatiemodule: veelgestelde vragen

Bram Minne
May 12, 2022 3:30:38 PM
2 min leestijd

Vanaf 1 juli 2022 ben je als huisarts verplicht je patiënten een elektronische betaalmogelijkheid te bieden. Dankzij de Payconiq-integratie in de geavanceerde tarificatiemodule (TarifPlus) van CareConnect General Practitioner ben je automatisch in orde met die verplichting. Maar hoe werkt het? Hier vind je een antwoord op de meest gestelde vragen van gebruikers (of kan je ook onze webinar (her)bekijken).

(Her)bekijk de webinar

Op 5 mei organiseerden we een webinar over de Payconiq-integratie in je praktijksoftware. De sessie gemist of nog eens bekijken? Check hier onze webinar.

Tijdens de webinar kregen deelnemers de kans om hun vragen te stellen. Dit zijn de antwoorden op hun vaakstgestelde vragen.

1. Hoe activeer ik Payconiq in CareConnect General Practitioner?

Starten met elektronische facturatie via Payconiq is simpel. Dit zijn de 3 stappen:

  1. Maak eenmalig je Payconiq-account aan via de Payconiq-website.
  2. Activeer de geavanceerde tarificatiemodule in CareConnect General Practitioner.
  3. Koppel Payconiq aan je tarificatie in CareConnect General Practitioner.
Hier vind je nog meer uitleg in detail.

 

2. Wat doe ik als ik al een Payconiq-account heb?

Maakte je jouw Payconiq-account aan vóór juni 2018? Dan heb je een oud contract en moet je een nieuw afsluiten. Doorloop dan alle stappen.

Sloot je een contract af in juni 2018 of later, na de fusie van Payconiq met Bancontact? Dan heb je een nieuw contract, maar moet je toch nog even registreren. Start ook nu met stap 1, maar geef bij het begin van je registratie aan dat je al Payconiq-klant bent (zie screenshot hieronder). Je registratieprocedure zal een stuk korter zijn dan bij nieuwe gebruikers.

laptop-mockup-of-a-macbook-air-over-transparent-background (4)-1

3. Hoeveel bedragen de onkosten per transactie?

Payconiq rekent een kost van € 0,06 per transactie aan. Die kost kan je niet doorrekenen aan je patiënt.

4. Waarom zou ik Payconiq gebruiken als ik al een Bancontact-toestel heb waarmee betalen via zowel Bancontact als Payconiq mogelijk is?

Veel huisartsen schakelen volledig over naar Payconiq omdat de transactiekosten bij betalingen via een Bancontact-toestel hoger zijn. Een tweede voordeel van Payconiq tegenover bancontact is dat er geen maandelijkse vaste kost is. Bij Bancontact is dat wel het geval.

5. Hoe activeer ik de geavanceerde tarificatiemodule in CareConnect General Practitioner?

Op deze pagina vind je alle functionaliteiten van de geavanceerde tarificatiemodule en staat duidelijk uitgelegd hoe je de module activeert.

6. Hoeveel kost de geavanceerde tarificatiemodule in CareConnect General Practitioner?
Voor de geavanceerde tarificatiemodule betaal je per arts € 290 per jaar (incl. btw). Op deze pagina lees je welke voordelen je daarvoor in de plaats krijgt.

7. Wat als niet iedereen in de praktijk de geavanceerde tarificatiemodule wil gebruiken?

Geen probleem! Je kan deze module per gebruiker aanvragen en voor elke gebruiker een apart profiel genereren in de tarificatiemodule. Zo komen de betalingen altijd op de juiste rekening terecht.

8. Kan ik ook bij huisbezoeken betalingen ontvangen via Payconiq?

Neem je je laptop mee op huisbezoek, dan kan je op dezelfde manier als in je praktijk een betalingscode genereren. Let wel: je hebt wel een internetverbinding nodig op de locatie van je huisbezoek.

De Payconiq-integratie is voorlopig nog niet beschikbaar via de CareConnect Go Visit-app voor tablet en smartphone. Die functionaliteit komt er binnenkort aan.

Elektronisch factureren nog eenvoudiger maken in je praktijk?

Hier lees je hoe je Payconiq activeert in CareConnect General Practitioner.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nog geen reacties

Laat ons weten wat jij denkt.