Kinesitherapeut Janna: “KineQuick is de meest toegankelijke software die ik al gebruikte”

Share

In haar jonge carrière als kinesitherapeut werkte Janna Van Hove al met drie verschillende softwareprogramma’s in evenveel praktijken. Ze noemt zichzelf dus een ervaringsdeskundige. Haar oordeel: “KineQuick slaagt er als enige in om alles simpel, toegankelijk en duidelijk te houden.”

Zelf houdt ze van voetbal en wielrennen. Janna zit bij Groep Sam – gespecialiseerd in sportrevalidatie en (top)sporttraining – dus volledig op haar plaats. Iets meer dan vijf jaar geleden vervoegde ze de groepspraktijk in Bree als zelfstandig kinesitherapeut. Daarvoor combineerde ze twee deeltijdse jobs in een dokters- en kinépraktijk.

Zonder omwegen


Als kinesitherapeut wil Janna vooral met haar patiënten bezig zijn en minder met administratie. Gebruiksvriendelijke software is daarom een must. Janna: “KineQuick biedt een eenvoudige en toegankelijke oplossing zonder veel omwegen. En ik kan het weten, ik werkte al met drie verschillende programma’s. In andere software moest ik meer zoeken om ergens te geraken.”

Janna neemt het patiëntendossier als voorbeeld. “Wanneer ik een dossier open, zie ik in één oogopslag alle belangrijke informatie: de aandoening, het behandelplan, het openstaande voorschrift en aantal behandelingen dat iemand al heeft gehad. Het is heel handig om meteen een overzicht te hebben in één tabblad.”

“KineQuick biedt een eenvoudige en toegankelijke oplossing zonder veel omwegen.”

Janna Van Hove – kinesitherapeut

“Ook een dossier aanvullen gaat heel snel”, gaat Janna verder. “Als ik een agenda-afspraak als voltooid markeer, dan kan ik in hetzelfde scherm aanvullen wat we tijdens de behandeling hebben gedaan. Ik moet dus niet eerst het patiëntendossier openen, zoals dat vroeger het geval was. Het gevolg: nu vul ik het dossier meteen aan, waardoor er geen waardevolle informatie verloren gaat. Zeker in een groepspraktijk is het belangrijk dat collega’s erop kunnen rekenen dat een patiëntendossier volledig is.”

 

Trouwe gebruiker

Met 10 collega’s samenwerken in één systeem, dat vraagt wel wat coördinatie. Janna: “Daarvoor gebruiken we de nota’s. Maakt iemand een eerste afspraak of annuleert een patiënt zijn afspraak, dan voeg je gewoon een nota toe in het systeem, zodat alle collega’s meteen op de hoogte zijn. Ook wie niet aanwezig is in de praktijk, dankzij de handige mobiele app.

Al sinds de start in 2000 werkt Groep Sam met de toonaangevende KineQuick software. Janna: “Eef Lantin, de praktijkeigenares, leerde het programma kennen via haar vorige job. Ze was er heel enthousiast over. Dus zijn we het blijven gebruiken. Niet alleen omdat het prima werkt, ook omwille van de geweldige support. De helpdesk staat altijd klaar om ons te helpen bij vragen of problemen.”

 

Altijd up-to-date

Maar het gebruiksgemak en de overzichtelijkheid van KineQuick zijn niet de enige troeven volgens Janna. “Er verandert veel in onze sector, neem nu de vele tariefwijzigingen de laatste jaren. De softwareprogramma’s die ik vroeger gebruikte, liepen altijd achter de feiten aan. Met KineQuick kan ik er zeker van zijn dat de gegevens up-to-date zijn. Dat zorgt voor gemoedsrust.”

“Nog een leuke handigheid: PhysiTrack, de extra toepassing om oefenprogramma’s voor thuis voor te schrijven. De tool heeft een heel grote database met oefeningen waarmee je eenvoudig persoonlijke oefenschema's kan samenstellen. Die schema’s kan je in PDF afdrukken of doorsturen via mail naar de patiënt.”

“Met KineQuick kan ik er zeker van zijn dat de gegevens up-to-date zijn. Dat zorgt voor gemoedsrust.”

Janna Van Hove – kinesitherapeut

 

Meer functionaliteiten op komst

Dat er in de kinesector nog (te) veel met papier wordt gewerkt, vindt Janna jammer: “Ons werk zou een pak efficiënter kunnen, mochten we meer zaken digitaliseren. Ik kijk dus enorm uit naar de integratie van het eAttest en eFact. Een volgende stap naar een volledig digitale praktijk voor Groep Sam.”

 


Wil jij ook meer tijd voor je patiënten en minder voor administratie?

Doe net als Groep Sam en vertrouw op KineQuick. Maak kennis of boek een demo. Als je intekent met de unieke link van Janna, ontvang je 1 jaar lang 10% korting op de basisprijs.

 

19 March 2024 - Jilles Sel