Bereid u voor op eWZCfin

Vanaf 2019 worden de Vlaamse woonzorgcentra en dagverzorgingscentra opgenomen in de Vlaamse Sociale Bescherming (VSB). Vanaf dan wordt er ook gestart worden met de eWZC Fin facturatie.

Er zijn  belangrijke veranderingen voor uw instellingen:

  1. Elektronisch factureren: Vanaf 2019 zal u elektronisch factureren over myVSB.net. Dit kan via onze VSB-eBilling module. De papieren facturatie valt hierdoor volledig weg met uitzondering van de facturatie van de coma- en MS/ALS/Huntington patiënten. Voor hen blijft de huidige nationale werkwijze van kracht. De VSB-facturatie wordt niet meer per kwartaal, maar per maand verwerkt.
  2. Communicatie met de zorgkassen wordt geautomatiseerd: Wanneer de facturatie niet meer via de mutualiteiten maar over de zorgkassen loopt, komt er ook heel wat administratieve vereenvoudiging uw kant uit. De communicatie met de zorgkassen wordt geautomatiseerd. Onder meer het aanvraagformulier voor opname, de Katz score en einde huisvesting worden gedigitaliseerd. Waar men nu soms weken moet wachten op een antwoord, wordt dit nu teruggeschroefd naar maximum 3 dagen (in praktijk zal dit meestal zelfs onmiddellijk zijn).

Corilus heeft daarom de VSB-eBilling module voorzien, die in Geracc is ingebouwd.  

Elk WZC en dagverzorgingscentrum zal hiervoor in het bezit moeten zijn van een eHealthcertificaat op Riziv nummer om de communicatie met de myVSBnet server activeren. Indien uw instelling nog niet in het bezit is van zo’n certificaat, raden wij u aan om dit zo snel mogelijk in orde te brengen. Wenst u hierbij ondersteuning, neem dan contact op met www.eenlijn.be.

Teken nu in op het VSB-eBilling module (Klik hier om de bestelling te plaatsen) en set-up, dan zal u:

  • Door onze technische dienst gecontacteerd worden om uw overstap naar de nieuwe Geracc met VSB-eBilling voor te bereiden.
  • Dit houdt in dat we: 
    • De “identity server” zullen installeren. Dit is een module die de veiligheid in het kader van GDPR verhoogt en aanwezig in de versie van Geracc die de VSB e-Billing module zal inhouden.
    • Nakijken of uw huidige versie van Geracc een vlotte upgrade toelaat wanneer de nieuwe versie op de markt komt.
  • Vanaf januari zal u het eHealth certificaat kunnen opladen in de online “VSB-eBilling Connector” die door Geracc zal gebruikt worden om de documenten te versturen
  • We bezorgen u dan ook de data voor de opleidingen die via Webinar zullen plaatsvinden en achteraf herbekeken kunnen worden.

Wanneer de VSB Zorgkassen bereikbaar zullen zijn in productie dan zal de Geracc versie beschikbaar met bijhorende VSB e-Billing module die u dan zelf kan installeren. De te volgen procedure zal dan ook beschikbaar zijn. Belangrijk: We hanteren een “First In, First Out” principe. Hoe vroeger u bestelt, hoe sneller wij uw de nodige voorbereidingen treffen.

Meer info?

We nodigen alle directies en verantwoordelijken uit om aanwezig te zijn op één van de roadshows. Op deze roadshows zullen we u toelichten welke stappen u dient te ondernemen om de VSB-ebilling module te activeren en hoe uw medewerkers opgeleid zullen worden om ze vlot te gebruiken. Klik hier om in te schrijven.

Deze roadshows zijn niet bedoeld als een opleiding voor eWZC Fin, dus is het ook niet nodig dat alle Geracc gebruikers die de facturatie en opnames behartigen aanwezig zijn.