Koppeling van je afleverrobot met CareConnect Pharmacist: 9 voordelen

Een afleverrobot voor je apotheek bied je heel wat voordelen en hiermee zet je een volgende stap naar verdere automatisatie en digitalisatie. En door de koppeling van je afleverrobot met je apotheeksoftware optimaliseer je het gebruik van je robot. We gaan dieper in op de 9 voordelen van de koppeling van je afleverrobot met de apotheeksoftware CareConnect Pharmacist.

1. Meerdere stocklocaties voor 1 artikel

Artikelen die zich in de robot bevinden krijgen de stocklocatie robot in CareConnect Pharmacist. Er zijn ook artikelen die je op meerdere plaatsen stockeert. Een deel van de voorraad bevindt zich in de robot en een ander deel staat in de publieksruimte of wordt zelfs in een apart ‘magazijn’ bewaard.

In CareConnect Pharmacist kan de voorraad op de verschillende stocklocaties beheerd worden per artikel. Meer nog, per stocklocatie kan je minimum- en maximumdrempels instellen. Zo krijg je bestelvoorstellen om ofwel te bestellen bij groothandel of labo, ofwel om voorraad te verplaatsen van bijvoorbeeld magazijn naar apotheekruimte. Afgelopen dus, de talloze bezoeken aan de kelder om voorraden aan te vullen. 1 of 2 keer per dag een transfertlijst afdrukken en veel efficiënter werken!

meerdere_stocklocaties_voor_1_artikel

Scan je een artikel in aflevering, dan weet het programma dat dit onmogelijk uit de robot kan komen. In dit geval daalt de voorraad uit de publieksruimte. Zoek je het artikel daarentegen manueel op, dan zal dit afgeleverd worden door de robot.

2. Vervaldatabeheer via de 2D-barcode (GTIN)

Met de komst van het FMD is een groot deel van de verpakkingen voorzien van een 2D-barcode. Hierin zitten ook de vervaldatum en het lotnummer vervat. Ook deze gegevens worden gesynchroniseerd met de apotheeksoftware. Zo kan je vanuit CareConnect Pharmacist op een efficiënte manier aan vervaldatabeheer doen

3. Vermijd makkelijk overstock of dode stock

Vaak horen we van apothekers dat ze door een robot de ‘voeling’ met hun voorraad verliezen. In het geval van trekkasten word je af en toe nog visueel geconfronteerd met verpakkingen die stof aan het vergaren zijn. MAAR, niets in minder waar! CareConnect Pharmacist helpt je om ook deze artikelen niet uit het oog te verliezen. Lees hier meer over hoe CareConnect Pharmacist je helpt om je apotheek efficiënt te beheren.

4. Recip-e + robot = (Zorg voor de patiënt)2

Vanaf 1/12 is het gebruik van Recip-e verplicht. Ideaal voor apotheken die zijn uitgerust met een afleverrobot. 1 scan van het Recip-e en de rest gebeurt automatisch. Zo kan jij maximaal gebruik maken van dit contactmoment om de vertrouwensband te versterken en jouw expertise als zorgverlener in de verf zetten.

5. Snelle en foutloze controle van de leveringen

In CareConnect kan je een aparte bestelling creëren voor de robotartikelen. Zo worden die gescheiden geleverd van de klassieke bestellingen. Dit bespaart al tijd in het sorteren. Daarnaast zorgt de robot voor een onberispelijke controle van de bestelling, of je nu de producten manueel in de robot brengt of via een automatische inlaadmodule.  CareConnect Pharmacist informeert je over de producten die niet of te weinig werden geleverd. Te veel of verkeerd geleverde producten worden gemeld door de robot zelf.

6. Herkenning EAN-codes

 In de apotheeksoftware kan je meerdere barcodes linken aan 1 CNK. Dit is uitermate handig voor de producten voorzien van een EAN-code. Zo worden deze artikelen ook meteen herkend door de robot bij het wegzetten van de bestelling. Is er toch nog een code niet gekend, krijg je hiervan een melding. Zo stel je keer op keer je database verder op punt.

7. Kies zelf wanneer het artikel uit de robot wordt ‘geworpen’

Heel herkenbaar voor veel apothekers: Je levert een elektronisch voorschrift af en alle producten worden meteen uit de robot geworpen. Vervelend als blijkt dat de patiënt enkel doosje X nodig heeft. In CareConnect Pharmacist stel je zelf in hoe het pakket hiermee moet omgaan. Zo kan je eerst de uitgestelde afleveringen selecteren en worden die niet uit de robot geworpen.

Dit resulteert in een niet te onderschatten tijdsbesparing aangezien je veel minder ongewenste producten opnieuw in de robot te moeten steken.

8. Multiselectie recente aankopen 

Bij het oproepen van een patiënt krijg je een scherm met de recente aankopen van de patiënt. Hier vink je aan welke artikelen je in aflevering wil brengen. Zo vermijd je continu ‘getokkel’ op het toetsenbord en kan je maximaal je tijd spenderen aan je patiënten.

multiselectie_recente_aankopen

9. Beheer verkopen via je muurautomaat

Een muurautomaat maakt het mogelijk om ook buiten de openingsuren voorschriftvrije artikelen te verkopen. Zo blijft je apotheek 24/7 beschikbaar voor je patiënt. Een niet te onderschatten service die ook je klantenbinding ten goede komt.

Ook voor het afhalen van reservaties buiten de openingsuren is dit de ideale oplossing. Zo bied je de flexibiliteit aan om je patiënten ook na sluitingstijd verder te helpen. Door het scannen van de barcode op de reservatiebon weet het systeem perfect over welk artikel het gaat en wordt dit afgeleverd aan de patiënt.

Een koppeling met je apotheeksoftware is onontbeerlijk en zorgt voor een correct beheer van de verkopen en de stocks op een geautomatiseerde manier. De vrije verkopen worden gecreëerd in de aflevermodule, de kassa klopt en de voorraden worden aangepast. Ook worden de afgeleverde artikelen - indien nodig - gedecommissionneerd (FMD) om in regelen te zijn met de huidige wetgeving.

Bij het afhalen van betaalde of niet betaalde reservaties verloopt dit op net dezelfde manier. Daarenboven wordt ook de schuld direct geregulariseerd, makkelijk toch?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van de koppeling van je afleverrobot met onze apotheeksoftware? 

Ga dan naar onze webpagina CareConnect Pharmacist en contacteer ons gerust voor al jouw vragen, een demo of offerte.

Nieuwe call-to-action