Medipim: de handige en up-to-date medische database voor apothekers

Medipim is een informatieplatform met meer dan 160.000 courante artikelen zoals geneesmiddelen, parafarmacie- en cosmeticaproducten. Daarmee is het de modernste en meest uitgebreide medische database in België. Een handige ondersteuning voor apothekers bij het advies naar hun patiënten.

Medipim werd opgericht door 3 partners: Febelco, MediPlanet – PharmaPlanet en Baldwin. In deze databank vinden apothekers snel betrouwbare gebruiksinformatie terug over medische producten: algemene informatie (prijsinformatie, referentiecodes, categorisatie en afmetingen) specifieke productinformatie (omschrijving, indicatie, gebruik) en beeldmaterialen (foto’s, folders, websites en video’s). Medipim bevat meer dan 230 000 beelden. De databank wordt gevoed door meer dan 100 producenten en dagelijks bijgewerkt.

90% van de Belgische apotheken werkt met Medipim via hun apotheeksoftware, hun e-commerce platform of op touchscreens en automaten in de apotheek. De moeite waard dus om even naar de voordelen van dit platform te kijken.

 

Database voor geneesmiddelen

Voor de geneesmiddelen is er een productfiche beschikbaar met uitgebreide informatie zoals:

  • Omschrijving: Wat is het en waarvoor dient het precies?
  • Samenstelling en actieve bestanddelen
  • Gebruiksaanwijzing en posologie
  • Foto’s van verpakking en pillen
  • Prijsinformatie

Met name de afbeelding van de pillen is enorm handig aangezien veel verpakkingen vandaag verzegeld zijn omwille van de FMD-wetgeving.

Naast deze info vind je ook de bijsluiters terug en voor bepaalde producten instructievideo’s in verband met het gebruik. Dit ondersteunt en versterkt je adviesverlening naar je patiënten.

De geneesmiddelen vind je snel terug door te zoeken op trefwoorden of uitgebreid te filteren op heel wat producteigenschappen zoals categorie, actieve stof, pilkleur, enz.

 

Database voor cosmetica en parafarmacie

Medipim ondersteunt jou als apotheker ook bij het adviseren van patiënten bij cosmetica en parafarmacie. Voor deze producten vind je in de databank ook de relevante informatie terug zoals omschrijving, indicatie en gebruik. Zo is elke medewerker van jouw apotheek in staat om deskundig advies te geven over dit soort artikelen. Deze expertise helpt je de band tussen je patiënt en je apotheek te versterken. En dit zorgt voor een meerwaarde om een patiënt te laten kiezen voor jouw apotheek.

 

Medipim in jouw apothekerssoftware

Het sterke aan het Medipim-platform is de mogelijkheid tot integratie in de apothekerssoftware. En dat blijkt ook uit de gebruikerscijfers: afgelopen jaar verliep 93% van de Medipim-sessies via een dergelijk softwarepakket. Logisch omdat je als apotheker zo alles bij de hand hebt in 1 platform:

• aflevering en zorg voor jouw patiënt;
• bestellingen en stockbeheer;
• financieel en commercieel beheer.

De meest uitgebreide online database van geneesmiddelen, parafarmacie en cosmetica-producten is volledig geïntegreerd in CareConnect Pharmacist waardoor jij beschikt over de productafbeeldingen en bijkomende documentatie.

Bekijk in volgende video hoe Medipim geïntegreerd is in het softwarepakket CareConnect Pharmacist:

 

Medipim is volledig geïntegreerd in CareConnect Pharmacist en zit standaard in jouw pakket (dus inbegrepen in de basisprijs).

Lees meer over CareConnect Pharmacist, de 6 extra functionaliteiten die in het pakket zitten en vraag jouw demo aan!