Online agenda voor de planning van de najaarsvaccinaties

Een online agenda is een handig hulpmiddel voor jou als apotheker en voor jouw patiënten. Zo ben jij baas over jouw dagindeling, bepaal je zelf wanneer je tijd voorziet voor afspraken met vertegenwoordigers, besteed je genoeg tijd aan specifieke afspraken met patiënten en plan je de najaarsvaccinaties en COVID-testen efficiënt in.

Met een online agenda beschik je over de juiste tool om jouw patiënten snel en correct te informeren en de werking van je apotheek en agenda efficiënt te organiseren.

Een onmisbaar instrument dus om de najaarsvaccinaties (extra boosterdosis mRNA COVID-19 + griepvaccin) georganiseerd en vlot te laten verlopen in jouw apotheek. Er zijn immers in totaal 2 miljoen patiënten te vaccineren.

Bovendien is er geen uitnodigingssysteem meer voorzien vanwege Vlaamse overheid. Het initiatief voor vaccinatie ligt bij de vaccinator en de burger.

Via Progenda kan je jouw patiënten informeren, uitnodigen en een afspraak geven voor de noodzakelijke vaccinaties in jouw apotheek.

Wist je dat de online agenda Progenda inbegrepen is in jouw CareConnect Pharmacist abonnement? Vraag je activatie snel aan! Of start met CareConnect Pharmacist.

 

Organiseer en beheer de agenda van jouw apotheek

Organiseer zelf jouw dagorganisatie

In een online agenda zoals Progenda creëer je makkelijk een flexibele dagorganisatie waarbij bepaalde type afspraken enkel geboekt kunnen worden op de door jou voorafbepaalde tijdsblokken. Openingsuren, lunchpauze, uitzonderlijk afwezigheden en vakanties zijn hierbij eenvoudig in te stellen. De patiënt ziet dus meteen wat mogelijk is en in geval van afwezigheid of vakantie kan je een bericht instellen.

Patiënten kunnen via je online agenda op elk moment zelf een afspraak maken via PC, tablet, smartphone en dit zonder aanmaak van een account of login. Uiteraard kan jij in je apotheek ook zelf een afspraak voor een patiënt inboeken, ook buiten de opengestelde uren, en een bevestigingsdocument afprinten of mailen.

Bovendien kan je deze agenda in real-time laten synchroniseren met een externe agenda (bijvoorbeeld in Outlook, Google, Yahoo, Apple,…).

 

Gerichte communicatie + automatische herinneringen

Stel éénmaal in welke communicatie je wil sturen bij welk afspraaktype (denk aan informatie rond een vaccinatie, veiligheids- en beschermingsmaatregelen ivm COVID, welke documenten of andere zaken moeten meegebracht worden, ...) en Progenda stuurt automatisch deze info, gelinkt aan het geboekte afspraaktype, mee met de afspraakbevestiging naar jouw patiënt.

Eens de afspraak gemaakt is, zal de agenda ervoor zorgen dat patiënten een automatische herinnering via mail en/of SMS ontvangt. Zo verminder je ook de 'no shows' in jouw apotheek.

Extra voordeel!

Bij de online agenda 'Progenda' ontvang je meteen ook een webpagina die je kan personaliseren. Handig om hier de algemene veiligheidsmaatregelen van jouw apotheek en de specifieke informatie en afspraken voor de afsprakentypes op te plaatsen.

Je kan de link naar deze webpagina op jouw website, social media pagina's en e-mailhandtekening plaatsen zodat je patiënten hiervan op de hoogte zijn.

 

Afspraken op maat via een online agenda

Afspraken voor de najaarsvaccinaties

Naast een sensibiliserende en informerende rol spelen de apothekers een cruciale rol in het effectief vaccineren van de doelgroep van 2 miljoen patiënten. De extra boosterdosis mRNA COVID-19 kan gezet worden vanaf midden september en het griepvaccin vanaf midden oktober.

Dat vraagt dus om een efficiënte aanpak en planning naar je patiënten toe. Voor het CoRona vaccin raadt het Vlaamse Apotheker Netwerk (VAN) onderstaand organisatiemodel aan in de apotheek:

Apotheek organisatiemodel in apotheek

Het is dus heel belangrijk om jouw agenda, welke tevens je boekingstool is voor afspraken, steeds up-to-date te houden zodat patiënten vlot en snel een afspraak voor vaccinatie kunnen boeken op de door jou voorziene momenten.

Om jou en je collega's hierbij te helpen, voorzien we specifieke templates voor de najaarsvaccinaties die je onmiddelijk kan inzetten voor de planning binnen jouw apotheek en het boeken van afspraken voor en door jouw patiënten.

>> Contacteer me om Progenda in te zetten voor de najaarsvaccinatie

 

Afspraken voor COVID-testen

De COVID-testen nemen een flinke hap uit de beschikbare tijd die jij en je team hebt voor patiënten. Hoe beter jij dit voor jouw apotheek kan organiseren, hoe vlotter je jouw patiënten kan helpen. Via een online agenda:

  • plan je zelf je beschikbare tijdstippen voor COVID-testen efficiënt in;
  • kunnen patiënten zelf een afspraak voor een test online boeken op de door jou ingestelde tijdstippen.

>> Ik wil Progenda gebruiken voor de planning van COVID-testen

 

Afspraken voor patiënten

Je kan ruimte voor verschillende afspraaktypes vrijhouden in jouw online agenda zodat patiënten snel zien waarvoor en wanneer ze een afspraak kunnen boeken. Denk hierbij aan advies en begeleiding bij volgende topics:

  • medicatieschema en -nazicht
  • diabetes test
  • huidonderzoek
  • stoppen met roken
  • voedingsleer
  • ...

Mogelijkheid tot videoconsult

Lukt een fysieke afspraak niet voor jouw patiënt? Of is een online afspraak gewoon makkelijker en handiger? Dan kan je via Progenda hiervoor de functionaliteit “VideoConsult” inzetten.

>> Ik wil Progenda gebruiken voor advies- en begeleidingafspraken met mijn patiënten

 

Afspraken voor vertegenwoordigers

Vertegenwoordigers van labo’s komen geregeld langs in je apotheek om nieuwe producten en promotiecampagnes voor te stellen. Gun jezelf de tijd om de bestelling op een rationele manier voor te bereiden en te meten of die promoties wel zo voordelig zijn als men laat uitschijnen.

Werk daarom enkel op afspraak en vraag alvast een voorstel met de voorwaarden en condities! Lees er alles over in ons blogartikel "Apotheker, bereid je voor op een bestelling bij een vertegenwoordiger!"

 

Starten met de online agenda Progenda?

👉 Contacteer ons dan snel!

👍 Wist je dat de online agenda Progenda inbegrepen is in jouw CareConnect Pharmacist abonnement? Vraag je activatie snel aan! Of start met CareConnect Pharmacist.