Online agenda voor apothekers

Een online agenda is een handig hulpmiddel voor jou als apotheker en voor jouw patiënten. Zo ben jij baas over jouw dagindeling, bepaal je zelf wanneer je tijd voorziet voor afspraken met vertegenwoordigers, besteed je genoeg tijd aan specifieke afspraken met patiënten en plan je COVID-testen ( en binnenkort vaccinaties) efficiënt in.

Met een online agenda beschik je over de juiste tool om jouw patiënten snel en correct te informeren en de werking van je apotheek en agenda efficiënt te organiseren. Een aantal voordelen:

Organiseer en beheer de agenda van jouw apotheek

Organiseer zelf jouw dagorganisatie

In een online agenda zoals Progenda creëer je makkelijk een flexibele dagorganisatie waarbij bepaalde type afspraken enkel geboekt kunnen worden op de door jou voorafbepaalde tijdsblokken. Openingsuren, lunchpauze, uitzonderlijk afwezigheden en vakanties zijn hierbij eenvoudig in te stellen. De patiënt ziet dus meteen wat mogelijk is en in geval van afwezigheid of vakantie kan je een bericht instellen.

Patiënten kunnen via je online agenda op elk moment een afspraak maken via PC, tablet, smartphone en dit zonder aanmaak van een account of login. Uiteraard kan jij in je apotheek ook zelf een afspraak voor een patiënt inboeken, ook buiten de opengestelde uren, en een bevestigingsdocument afprinten of mailen.

Bovendien kan je deze agenda in real-time laten synchroniseren met een externe agenda (bijvoorbeeld in Outlook, Google, Yahoo, Apple,…).

 

Gerichte communicatie + automatische herinneringen

Stel éénmaal in welke communicatie je wil sturen bij welk afspraaktype (denk aan veiligheids- en beschermingsmaatregelen ivm COVID, welke documenten of andere zaken moeten meegebracht worden, ...) en Progenda stuurt automatisch deze info, gelinkt aan het geboekte afspraaktype, mee met de afspraakbevestiging naar jouw patiënt.

Eens de afspraak gemaakt is, zal de agenda ervoor zorgen dat patiënten een automatische herinnering via mail en/of SMS ontvangt.

Extra voordeel!

Bij de online agenda 'Progenda' ontvang je meteen ook een webpagina die je volledig kan personaliseren. Handig om hier de algemene veiligheidsmaatregelen van jouw apotheek en de specifieke informatie en afspraken voor de afsprakentypes op te plaatsen.

Je kan de link naar deze webpagina op jouw website, social media pagina's en e-mailhandtekening plaatsen zodat je patiënten hiervan op de hoogte zijn.

Mogelijkheid tot videoconsult

Lukt een fysieke afspraak niet voor jouw patiënt? Of is een online afspraak gewoon makkelijker en handiger? Dan kan je via Progenda hiervoor de functionaliteit “VideoConsult” inzetten.

Afspraken op maat via een online agenda

Afspraken voor COVID-testen en vaccinatie

De COVID-testen nemen een flinke hap uit de beschikbare tijd die jij en je team hebt voor patiënten. Hoe beter jij dit voor jouw apotheek kan organiseren, hoe vlotter je jouw patiënten kan helpen. Via een online agenda:

  • plan je zelf je beschikbare tijdstippen voor COVID-testen en vaccinaties efficiënt in;
  • kunnen patiënten zelf een afspraak voor een test of vaccinatie online boeken op de door jou ingestelde tijdstippen.

Afspraken voor patiënten

Je kan ruimte voor verschillende afspraaktypes vrijhouden in jouw online agenda zodat patiënten snel zien waarvoor en wanneer ze een afspraak kunnen boeken. Denk hierbij aan:

  • medicatieschema
  • diabetes test
  • huidonderzoek
  • stoppen met roken
  • voedingsleer
  • ...

Afspraken voor vertegenwoordigers

Vertegenwoordigers van labo’s komen geregeld langs in je apotheek om nieuwe producten en promotiecampagnes voor te stellen. Gun jezelf de tijd om de bestelling op een rationele manier voor te bereiden en te meten of die promoties wel zo voordelig zijn als men laat uitschijnen.

Werk daarom enkel op afspraak en vraag alvast een voorstel met de voorwaarden en condities!

Leestip!

Apotheker, bereid je voor op een bestelling bij een vertegenwoordiger

Nog vragen? Mail ze gerust door naar help@progenda.be