Digitalisering van de kine-akkoorden

Afgelopen vrijdag (19 juni), heeft het NIC ons laten weten dat vanaf maart 2021 kinesisten in staat zullen zijn om meldingen voor pathologie Fa en Fb, en de pathologie-akkoorden voor E en 11bis elektronisch te kunnen versturen. Dit betekent uiteraard een enorme tijdsbesparing voor de kinesitherapeut:

  • Geen herhaalde verzending van formulieren per post meer.
  • Geen postzegels meer nodig.
  • U hoeft niet meer te wachten op goedkeuringen en autorisaties en als u opmerkingen of vragen heeft, worden deze ook rechtstreeks elektronisch naar uw praktijkbeheersoftware gestuurd.

We verwachten binnen enkele weken meer gedetailleerde instructies van het NIC te ontvangen om deze tegen het einde van het jaar in onze software te ontwikkelen. Dit is een eerste stap in de volledige digitalisering van de kinesitherapiepraktijk. Later in 2021 zullen ook nog elektronische facturatie (eFact), automatische derdebetalers en pathologierapportering worden ingevoerd.

Bij CareConnect Physiotherapist doen we er alles aan om u zo snel mogelijk deze belangrijke voordelen aan te kunnen bieden in onze software. Maar natuurlijk kunt u vandaag al gebruik maken van heel wat voordelen in onze software:

  • alle administratieve en zorgmanagementfuncties
  • eenvoudig documenten scannen met QR-code
  • beveiligde berichten en documenten verzenden naar andere zorgverleners in hun eHealthbox en naar patiënten in het Helena-portaal.

Is jouw kine-praktijk klaar voor ehealth