Hoe werken kinesisten de dag van vandaag? [infographic]

Hoe werken kinesisten de dag van vandaag? Alleen of met collega’s in een praktijk? Werken ze nog op papier of maken ze al de digitale sprong? We vroegen het aan onze klanten via een enquête en we bespreken in dit artikel de antwoorden van de 250 respondenten. Onderaan het artikel vind je een overzichtelijke infographic terug.

Werkt een kinesist alleen of samen?

Als kinesist is het vaak hard werken; we moeten het je niet vertellen. 49% van de bevraagde kinesisten heeft meer dan 50 prestaties op 1 week tijd. 20% doet het met minder dan 30 prestaties op een week.

Bovendien blijkt uit de enquête dat deze zorgverlener er vaak alleen voor staat: ¾ van de bevraagde kinesisten werkt immers op zichzelf. Van de kinesisten die wel samenwerken, rekent het merendeel op de hulp van 1 collega. Grote kabinetten met 10 of meer kinesisten blijken een minderheid te zijn.

Waar is de kinesist actief?

96% van de respondenten heeft zijn of haar eigen kabinet. En bij 85% hiervan bevindt dit kabinet zich op het thuisadres. Slecht 4,5% van de kinesisten werkt in meerdere kabinetten.

Naast de praktijken, zijn kinesisten ook nog actief in rusthuizen (24%), centra voor personen met een handicap (7%) en revalidatiecentra (5%).

Hoe regelt een kinesist de afspraken?

Een grote contradictie valt echter snel op. Werken met een pc en besturingssysteem staat niet garant voor een volledige online workflow: 70% van de bevraagde kinesisten werkt immers nog met een papieren agenda voor patiëntafspraken. Slechts 27% gebruikt de geïntegreerde agenda in de kabinet software.

Opvallend want een online agenda brengt je geld op door no-shows in je kinesitherapiepraktijk tot een minimum te herleiden.

Werkt de kinesist al digitaal?

Hoewel blijkt dat een groot deel van de bevraagde kinesisten nog werkt met een papieren agenda, komt de digitalisering meer en meer binnen in de kinesitherapiepraktijk. 

Een online agenda, elektronische patiëntendossiers, toegang tot de eHealthdiensten en een beveiligde interdisciplinaire communicatie zijn zaken die kinesisten vandaag meer en meer gebruiken. Deze zaken zitten tegenwoordig ook geïntegreerd in 1 softwarepakket wat het werken een pak makkelijker maakt. Bovendien draait de software op zowel Windows als Mac. 

De overheid zet ook meer en meer in op de implementatie van eHealth. Daarom is het belangrijk als kinesist om te werken met software die klaar is voor eHealth.

Benieuwd om te zien hoe zo’n softwarepakket werkt in de praktijk? Schrijf je dan nu in voor één van onze webinars! En lees alvast meer over CareConnect Phyiotherapist.

 

Physio - infographic survey NL