Verbeter jouw Praktijkbeheer met Progenda

In de hedendaagse medische praktijk is effectief afsprakenbeheer essentieel. Het vereenvoudigt niet alleen de planning voor zorgverleners, maar verbetert ook de patiëntenservice. Progenda, een uitgebreide agenda-applicatie, biedt een reeks van voordelen die het beheer van afspraken in de gezondheidszorg naar een hoger niveau tilt. Dit artikel belicht hoe Progenda, in combinatie met CareConnect, het afsprakenbeheer voor zorgverleners optimaliseert.

video - webinar25 juni om 12u
WEBINAR - Jouw afsprakenbeheer eenvoudiger en efficiënter met Progenda

Schrijf je in >

De sleutelvoordelen van het gebruik van Progenda in jouw praktijk

Progenda biedt diverse functionaliteiten die de dagelijkse workflow van zorgverleners aanzienlijk verbeteren. Door de automatisering van afspraken kunnen patiënten zelfstandig via een online platform een afspraak maken, wat resulteert in een vermindering van administratieve taken en telefonische oproepen. Dit systeem biedt een duidelijk overzicht van de agenda, met mogelijkheden om afspraaktypes te personaliseren en kleurgecodeerde schema’s te gebruiken voor een beter overzicht. Daarnaast zorgt Progenda met zijn slimme functies zoals de 'parkeerstrook' en de wachtlijstfunctie voor een geoptimaliseerde patiëntenstroom en een maximale benutting van beschikbare afspraaktijden.

Progenda promo website-1

Automatisering van afspraken: hogere patiëntentevredenheid

De mogelijkheid voor patiënten om online afspraken te boeken, draagt bij aan een aanzienlijke verbetering van het patiëntengemak. Dit systeem elimineert de noodzaak voor patiënten om te wachten op een telefoontje en maakt het mogelijk om 24/7 afspraken te plannen. De automatische herinneringen via e-mail en SMS verminderen het aantal gemiste afspraken aanzienlijk, wat zowel voor de praktijk als voor de patiënt voordelig is.

Met een slimme instelling voor voorwaardelijke tijdsblokken kunnen beschikbare afspraken automatisch worden vrijgegeven. Bijvoorbeeld, als de tijdsloten van 16.00-17.00 uur volgeboekt zijn, worden afspraken tussen 17.00-18.00 uur online beschikbaar gesteld. Ook is het mogelijk om 'urgentie' in te stellen, waardoor een specifiek blok automatisch X aantal uren van tevoren beschikbaar wordt. Op deze manier kunnen spoedboekingen nog steeds online worden ingepland.

Integratie met CareConnect: een naadloze synchronisatie

Een van de meest opvallende voordelen van Progenda is de naadloze integratie met CareConnect. Deze integratie zorgt ervoor dat patiëntengegevens en afspraken automatisch in het zorgdossier worden opgenomen. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten, aangezien alle informatie direct beschikbaar is in het systeem. Deze synergie tussen Progenda en CareConnect faciliteert een gestroomlijnd beheer van patiëntengegevens en afspraken.

Progenda gratis en zonder contract uitproberen!
Test onze online agenda nu 14 dagen GRATIS

Open jouw GRATIS online agenda

Verlaging van het aantal gemiste afspraken door automatische herinneringen

Het versturen van automatische herinneringen is een doeltreffende methode om het aantal gemiste afspraken te verminderen. Progenda biedt deze functie, die herinneringen via e-mail en SMS automatisch naar de patiënt stuurt. Dit leidt tot een daling van 85% in het aantal gemiste afspraken, wat de efficiëntie van de praktijk ten goede komt en zorgt voor een betere patiëntenzorg.

Hoe Progenda bijdraagt aan een betere patiëntenservice en werkbalans

Het gebruik van Progenda draagt bij aan een betere patiëntenservice door de wachttijden voor het boeken van afspraken te verminderen en door het gemak voor de patiënt te vergroten. Daarnaast ervaren zorgverleners een verbeterde werkbalans doordat administratieve taken worden verminderd, waardoor er meer tijd overblijft voor patiëntenzorg. Dit wordt bevestigd door de ervaringen van gebruikers, die aangeven dat Progenda hen gemiddeld 45 minuten per dag bespaart.

Persoonlijke ondersteuning en training voor een optimale ervaring

Progenda biedt niet alleen een krachtige tool voor afsprakenbeheer, maar ondersteunt gebruikers ook met persoonlijke training en configuratie. Dit zorgt voor een naadloze integratie in de praktijk en een optimale gebruikservaring. Daarnaast staat het supportteam klaar om assistentie te bieden bij vragen of problemen, wat bijdraagt aan het vertrouwen in het systeem en de tevredenheid van de gebruiker.

In conclusie, door de implementatie van Progenda in jouw praktijk kan je de kwaliteit van jouw dienstverlening aanzienlijk verhogen, terwijl je tegelijkertijd jouw administratieve taken vermindert.

 

Meer weten?

Ontdek Progenda in detail op deze pagina, boek een demo of ga zelf aan de slag en test Progenda 14 dagen GRATIS uit.