Hoe CareConnect u door eHealth loodst

Dokter Geert Cologne, al 21 jaar huisarts, runt samen met zijn vrouw - die hem ondersteunt als praktijkassistente - en een HAIO een huisartsenpraktijk in Heist-op-den-berg. In 2014 wisselde hij van softwarepakket en koos hij voor CareConnect. Hoe hij daarmee ook de finesses van eHealth ontdekte, vertelt hij in deze gastblog.

 

Anticiperen op de digitale (r)evolutie

Met de lancering van het Actieplan eGezondheid werd de digitalisering van de Belgische zorgsector enkele jaren geleden op gang getrapt. Hoewel wijzigingen stapsgewijs zouden plaatsvinden, vond ik het toch belangrijk om hierop te anticiperen. Toen ik in 2014 een nieuw softwarepakket nodig had, koos ik voor CareConnect. Hoe meer ik de software onder de knie kreeg, hoe duidelijker het eHealth-plaatje voor me werd.

 

Eenvoudig gebruik van eHealth

Vandaag wordt een compleet pakket aan eHealth-diensten via CareConnect aangeboden: het elektronisch voorschrijven via Recip-e, de aanvraag om terugbetaling van geneesmiddelen Hoofdstuk IV, de elektronische facturatie, de registratie van de geïnformeerde toestemming, het opladen van SumEHRs enzovoort. Je krijgt het gevoel dat CareConnect en eHealth één entiteit vormen.

Nooit te oud om te leren

Ik kan me uiteraard inbeelden dat sommige collega’s vrezen voor de toegankelijkheid van zo’n programma. Gelukkig heeft Corilus ook daar iets op gevonden. Niet alleen staat hun supportcenter steeds paraat, ze geven ook demo’s en opleidingen. Ook de studenten zijn fan: onlangs had ik een stagiair derde bachelor die me wist te vertellen dat studenten al op de schoolbanken met CareConnect leren werken.

portretfoto_drcologne-aangepastLong story short: ik kan mijn collega-huisartsen alleen maar aanraden om de digitale stap zo snel mogelijk te zetten. Met performante software worden de administratieve verplichtingen een pak lichter. En een duidelijk geordend elektronisch medisch dossier komt ongetwijfeld ook de kwaliteit van onze geneeskunde ten goede. We moeten de vooruitgang niet tegenwerken, maar net omarmen. 

“Met performante software worden de administratieve verplichtingen een pak lichter.”