Help, mijn pc is traag!

Herkenbaar? 

Is uw pc traag?

Als arts is het heel belangrijk dat uw computer optimaal presteert, zodat u de tijd die u in uw administratie steekt of in het aanvullen van uw patiëntendossier kan beperken, en u zich optimaal kan richten op de zorg voor uw patiënt.

Omdat waarschijnlijk iedereen wel graag wat meer performantie uit zijn computer wil halen, lijsten we graag enkele tips op om je systeem sneller te laten werken.

Ruim af en toe uw harde schijf op

Zoals u thuis jaarlijks de grote lenteschoonmaak doet, heeft ook uw computer af en toe nood aan een grondige opkuis. Want hoe voller de schijf, hoe trager de computer.

Bij regelmatig gebruik van uw computer stapelen onnodige bestanden en fragmenten zich na verloop van tijd op uw vaste schijf op. Meerdere programma's tegelijk gebruiken, de computer in slaapstand zetten in plaats van deze regelmatig opnieuw op te starten, op internet surfen met meerdere browservensters. Het kan allemaal leiden tot trage computerprestaties.

Wat kan u zelf ondernemen?

  • Start uw computer minstens één keer per dag opnieuw op en vermijd slaapstand
  • Zorg dat u zo weinig mogelijk opstartprogramma's heeft
  • Vermijd meerdere beveiligingsprogramma's die tegelijk actief zijn
  • Verwijder geregeld uw browsergeschiedenis
  • Verwijder tijdelijke en ongewenste bestanden, leeg regelmatig uw 'temp mappen' en prullenbak
  • Voer regelmatig Windows-updates uit of schakel automatische updates in
  • Werk al uw programma's regelmatig bij

Met een simpele upgrade naar Windows 10 maakt u uw computer sneller

Uw besturingssysteem en software helpen om uw computer in topconditie te houden. Niets is zo effectief om de performantie van uw pc een extra boost te geven, als een upgrade. Werkt u nog met een verouderd besturingssysteem? Upgrade dan snel naar Windows 10.

Microsoft beëindigt de ondersteuning voor Windows 7 op 14 januari 2020. D.w.z. dat na januari 2020 u geen beveiligingsupdates meer zult ontvangen en uw pc dus niet langer beschermd is tegen virussen, Spyware en andere schadelijke software die uw data kan beschadigen.

Wilt u upgraden naar Windows 10? Laat het ons weten!

Is uw computer 4 jaar of ouder? Tijd voor vernieuwing!

Gemiddeld gesproken zien we dat de levensduur van een laptop of computer ongeveer 4 jaar bedraagt. We merken dat vanaf het derde jaar stabiliteit en prestaties fel achteruit gaan. Ook de batterij van een laptop gaat een stuk minder lang mee.

Proactief vervangen of herstellen?

Als u tijdig vervangt, bent u zeker dat er geen data verloren gaat. U hoeft niet onverwacht aan de slag met een vervangtoestel als uw oud toestel crasht. Proactief vervangen is dus geen slecht idee. U kan immers niet voorspellen wanneer uw oude hardware het zal begeven.

En vaak ligt de prijs bij reparatie hoger dan één derde van de initiële aankoopprijs, wat geen goede investering is. Kiest u toch voor vervanging. Vergeet uw back-up niet!

De gouden regel: is uw computer ouder dan 4 jaar? Dan vervangt u hem beter tijdig om problemen te vermijden.


Voor meer info op maat van uw praktijk, kan u uiteraard steeds uw persoonlijke CareConnect adviseur contacteren. Klik hier en laat uw gegevens na. Wij nemen spoedig contact met u op!

Wil u graag weten hoe u uw gegevens optimaal kunt beveiligen? Lees hier onze tips.