Schitterende start van eerste Vlaamse Huisartsenwachtpost met CareConnect Medical Post

Huisartsenwachtpost Panacea is vorig weekend succesvol opgestart met de vernieuwde Trigonia software.

Logo PanaceaPanacea VZW verenigt een honderdtal huisartsen uit regio Brakel, Herzele, Lierde, Oostenzele , Sint-Lievens-Houtem en Zottegem.

 

Waarom kiezen voor CareConnect Medical Post?

Eenvoudig toch! CareConnect Medical Post is ontwikkeld in nauwe samenwerking met huisartsenwachtposten en ondersteunt volledig de workflow van een huisartsenwachtpost, van het inschrijven van de patiënten manueel of via 1733 tot het factureren van de uitgevoerde prestaties. 

Het programma is webbased, heeft een frisse look & feel en is intuïtief in gebruik. De software zorgt voor minder administratie en voorziet een automatische back-up. U kan dus focussen op wat echt telt! Uw patiënten.

De artsen waren heel enthousiast over de intuïtieve werking van de nieuwe applicatie. Deze gaat snel en is heel makkelijk om aan te leren. Ook aan het onthaal ging de overstap naar de nieuwe applicatie heel vlot, zegt Annelies Bouchat, productverantwoordelijke van CareConnect Medical Post.

Elke huisarts kan een verkort patiëntendossier (SumEHR) ter beschikking stellen van de huisartsenwachtpost zodat de arts van wacht nog sneller en accurater kan ingrijpen.

adult-arms-bandage-1498933Verslagen worden automatisch gegenereerd en attesten worden aangemaakt en geïntegreerd in de workflow. Elke huisarts krijgt een verslag van de raadplegingen van eigen patiënten op de huisartsenwachtpost.

Op het einde van elke consultatie wordt een prestatieregistratie voorgesteld waarbij nomenclatuurcodes overgenomen worden, die ingegeven werden bij de consultatie en, indien gewenst, automatisch mee verrekend worden. U geeft zelf aan of de prestaties voor rekening van de patiënt zijn of een derdebetalersregeling van toepassing is. U drukt op eenvoudige wijze uw getuigschriften voor verstrekt hulp af. 

 

De huisartsenwachtposten kunnen dankzij een eHealth-certificaat ook gebruik maken van deze functionaliteiten:

  • Verzekerbaarheid van de patiënt opvragen bij MyCareNet
  • SumEHRs raadplegen in Vitalink
  • Verslagen elektronisch doorsturen via Hector naar de eHealthBox van de huisarts

Ons team staat steeds klaar om te zorgen dat alles soepel verloopt, zodat u zich kunt richten op de zorg voor uw patiënten.

Wilt u kennismaken met de nieuwe software? Dat kan door in te loggen op de acceptatie website van CareConnect Medical Post. Voorganger Trigonia verdwijnt voorlopig nog niet van het toneel. De overige Trigonia gebruikers zullen de komende maanden geleidelijk overschakelen naar deze nieuwe software. Interesse? Contacteer ons.

Bent u huisartsenwachtpost? Lees hier wat CareConnect Medical Post voor u kan doen.