3 redenen waarom je huisartspraktijk niet meer zonder online agenda kan

Digitaal een afspraak maken bij de huisarts: tot wel 65% van je patiënten zijn er helemaal klaar voor. Dat blijkt uit onderzoek van Huisarts & Wetenschap. Al kom je met een online agenda niet alleen je patiënten tegemoet. Ook je praktijk zelf heeft er baat bij. Dit zijn de 3 belangrijkste redenen.  

1. Een betere service

Patiënten die afspraken missen of willen wijzigen, een dubbele boeking … je planning handmatig bijhouden kan weleens aanvoelen als een processie van Echternach. Met een online agenda maak je het je patiënten makkelijk: ze kunnen in alle vrijheid zelf het meest geschikte moment voor hun afspraak selecteren. Tegelijk sluit je zo misverstanden uit, kom je aan hun nieuwe vereisten tegemoet en versterk je de relatie met je patiënt.

Ringphone zet vergissingen schaakmat

Met onze Ringphone-service integreer je makkelijk een digitale agenda in je praktijk én je eigen website. Met slechts een paar muisklikken maakt je patiënt een afspraak. De kans op dubbele boekingen wordt zo uitgesloten. Beheert een administratief medewerker je agenda? De intuïtieve gebruikservaring minimaliseert de kans op fouten.

Bovendien kan je ervoor kiezen om patiënten met een sms of e-mail 24 uur op voorhand te herinneren aan hun afspraak. Zo voorkom je no-shows en benut je je tijd altijd ten volle.

 

2. Minder administratie

De praktische en administratieve druk op huisartsenpraktijken neemt alleen maar toe. Continue telefoontjes kunnen storend en stresserend zijn tijdens consultaties. En de bijwerking van patiëntendossiers vereist voortdurend je aandacht, terwijl je die het liefst volledig aan de zorg voor je patiënten zou spenderen.

Met een online agenda valt er een deel van deze praktische en administratieve last van je schouders. Je ruilt een heleboel losse tools in voor één centraal systeem. Je verliest minder tijd met telefoontjes. En je switcht makkelijk tussen het elektronisch medisch dossier (EMD) en je agenda om alle essentiële informatie up-to-date te houden. 

Patiëntendossiers bijwerken vanuit je agenda dankzij Ringphone

Een feilloze integratie met je EMD-pakket maakt van Ringphone een ideale keuze als online agenda. De integratie werkt in beide richtingen: met de agenda kan je meteen het patiëntendossier openen en via het dossier kan je meteen een nieuwe afspraak inplannen of een afspraak uit het verleden opvragen.

 

3. Meer structuur

Met een digitale agenda zie je in een oogopslag hoe je dag er uitziet. Kleurencodes brengen orde in je planning. Je persoonlijke agenda synchroniseert, als je dat wenst, automatisch met je professionele agenda. En dat op zowel je laptop als je smartphone of tablet. Een collega valt uit? Je ziet meteen wie ruimte heeft om eventueel een afspraak over te nemen.                                                                                

Meer controle over je eigen agenda met Ringphone

Je digitale agenda kan je helemaal zelf indelen met onze Ringphone-service. Duurt een standaardafspraak bijvoorbeeld 15 minuten? Ringphone blokkeert automatisch de correcte tijd. Na elke afspraak kan je met één click aangeven of een patiënt al dan niet kwam opdagen en of je nog een verslag moet opmaken.

Ook handig: Ringphone koppelt naadloos met onder meer Google Agenda, Apple Calendar en Outlook. Zo verbind je je professionele agenda makkelijk met je privé-agenda.

Optimaliseer je agenda met Ringphone

Nieuwsgierig naar hoe een online agenda jouw praktijk kan helpen? Met onze Ringphone-service zorgen we bij Corilus dat je jouw tijd maximaal aan je patiënten kan besteden.

Ontdek wat Ringphone voor je praktijk kan betekenen.