Risicopatiënten automatisch op de hoogte brengen

Vanaf 2 april zullen ook de mutualiteiten van start gaan met het selecteren van risicopatiënten om deze door te sturen naar de overheid. Naar schatting gaat dit om 1,2 miljoen patiënten.

Risicopatiënten automatisch op de hoogte gebracht

Veel huisartsen stelden de vraag om de patiënt te verwittigen wanneer ze als risicopatiënt worden opgeladen. Dat zal effectief ook zo gebeuren, zowel voor patiënten die via de mutualiteiten als door de huisarts worden doorgegeven.  

Op het moment dat de selectie wordt gemaakt, wordt de patient hiervan via Helena en/of mail automatisch op de hoogte gebracht. Dit om te voorkomen dat patiënten naar jou zullen bellen om te vragen of ze wel of niet bij de risicopopulatie zitten.

Automatische notificatie via Helena

Patiënten voor wie een Helena account geactiveerd is, zullen meteen in hun Helena een notificatie ontvangen wanneer ze als risicopatiënt geselecteerd worden. Na vaccinatie zullen ze ook in hun account bijkomende informatie over het toegediende vaccin kunnen raadplegen.
 
Zo zorgt Helena voor een maximale patiëntenbeleving gedurende de gehele vaccinatiecampagne en communiceer je bovendien vlot en veilig in de toekomst. 
 

Helena account aanmaken in 30 seconden

in CareConnect 5.1

We merken dat een Helena account aanmaken via itsme of eID niet voor alle patiënten even vanzelfsprekend en toegankelijk is. Samen met een aantal artsen hebben we daarom bekeken hoe we deze patiënten toch vlot en veilig kunnen onboarden op Helena in 30 seconden.
(beschikbaar in CareConnect 5.1)
Helena account aanmaken in 30 seconden