CareConnect Essential: hoe Corilus paramedici en psychologen betrekt bij het digitale zorglandschap van morgen

Connecting Care, met die ambitie timmeren we al jaren aan het Belgische zorglandschap. Door zorgprofessionals op een veilige, digitale manier te verbinden, willen we de zorg voor patiënten optimaliseren. Met CareConnect Essential betrekken we vandaag ook diëtisten, logopedisten, psychologen en andere paramedici in die geconnecteerde benadering.

Een geconnecteerde zorgbenadering

Het Belgische zorglandschap is de laatste jaren sterk veranderd. Er zijn 2 duidelijke evoluties:

  1. Een allesomvattende zorgbenadering
  2. Een digitale aanpak rond zorgverlening

Zo ontstond Connecting Care: onze missie om een slim en efficiënt zorgsysteem te ontwikkelen door alle actoren in de zorg te verbinden. De patiënt staat centraal in dat verhaal en wordt omringd door een hybride team van zorgprofessionals, die op hun beurt ook met elkaar verbonden zijn. Het doel van deze benadering: de patiënt een totale en vlotte zorgervaring bieden.

CareConnect Essential: dé basissoftware voor paramedici

De sleutel om onze missie waar te maken: digitalisering. 10 jaar geleden ontwikkelden we CareConnect, ons softwarepakket waarmee zorgverleners vlot en veilig kunnen samenwerken aan hetzelfde dossier. Geen versnipperde zorg, maar een compleet traject dat patiënt en zorgverleners samen afleggen.

Intussen omarmden al meer dan 40.000 zorgverleners onze software. We spitsten de oplossing toe op verschillende profielen. Zo is er CareConnect General Practitioner voor huisartsen, CareConnect Nurse voor verplegers, CareConnect Pharmacist voor apothekers en CareConnect Dentist voor tandartsen. Nu krijgen ook paramedici de software die ze verdienen: met CareConnect Essential betrekken we vandaag diëtisten, logopedisten en psychologen bij het hybride zorgteam van de toekomst.

“We merken dat steeds meer paramedici willen digitaliseren om beter samen te werken met hun collega-zorgverleners. Met CareConnect Essential bieden we, als marktleider in de sector, ook diëtisten, logopedisten en psychologen een basispakket om in al hun digitale noden te voorzien.”

3 redenen om voor CareConnect Essential te kiezen

Reden 1: volledig geconnecteerd

Vanuit CareConnect connecteer je vlot met eHealth-diensten zoals Vitalink en MyCareNet. Daarnaast deel je makkelijk én veilig informatie met collega-zorgverleners. Je bepaalt zelf wie wat te zien krijgt, ook als je in je groepspraktijk met verschillende collega’s aan één dossier werkt (Circle of Trust).

En via de integratie met zorgplatform Helena communiceer je ook veilig digitaal met patiënten. Voorschriften doorsturen, videoconsultaties opzetten, voedingsschema’s delen ... de mogelijkheden zijn eindeloos.

Reden 2: veiligheid boven alles

Iedere patiënt heeft recht op veilige opslag van zijn gegevens. Met CareConnect kan je op je beide oren slapen: onze software is ISO-gecertificeerd en voldoet aan alle normen rond digitale veiligheid. Dankzij automatische back-ups, continue monitoring en antivirussoftware zijn je systeem en patiëntengegevens altijd up-to-date en beveiligd.

Reden 3: een betrouwbare partner met ruime ervaring

Je software correct en veilig implementeren is geen sinecure. Met Corilus kies je voor een betrouwbare partner met meer dan 30 jaar ervaring binnen de zorgsector. We helpen je van a tot z en blijven ook evolueren. Zo breiden we onze software voortdurend uit met nieuwe, handige features.

Kortom, met CareConnect Essential treed je ook als diëtist, logopedist, psycholoog of andere paramedicus binnen in het digitale zorglandschap waarin vlot samenwerken met collega-zorgverleners centraal staat.

CareConnect Essential 30 dagen gratis uitproberen?

Ontdek wat onze software kan betekenen voor jouw diëtisten-, logopedie-, of psychologiepraktijk.