Online agenda voor tandartsen

Digitaal een afspraak maken bij de tandarts is niet meer weg te denken. Een online agenda is daarbij een handig hulpmiddel voor jou als tandarts en voor jouw patiënten. Zo blijf jij baas over jouw dagindeling, heb je jouw agenda altijd bij de hand en vermijd je no-shows doordat je patiënten een afspraakherinnering ontvangen. Je kan een online agenda bovendien combineren met een slim telesecretariaat.

Met een online agenda beschik je over de juiste tool om jouw patiënten snel en correct te informeren en de werking van je praktijk en agenda efficiënt te organiseren.

Via Corilus kan je kiezen voor Progenda, de medische agenda die zich aan jouw praktijk aanpast of Ringphone, het slim medisch telesecretariaat met online agenda.

Een aantal voordelen van een online agenda voor jouw tandartspraktijk:

Organiseer en beheer de agenda van jouw praktijk

Organiseer zelf jouw dagorganisatie

In een online agenda creëer je makkelijk een flexibele dagorganisatie waarbij bepaalde type afspraken enkel geboekt kunnen worden op de door jou voorafbepaalde tijdsblokken. Openingsuren, lunchpauze, uitzonderlijk afwezigheden en vakanties zijn hierbij eenvoudig in te stellen. De patiënt ziet dus meteen wat mogelijk is en in geval van afwezigheid of vakantie kan je een bericht instellen.

Patiënten kunnen via je online agenda op elk moment een afspraak maken via PC, tablet, smartphone en dit zonder aanmaak van een account of login

Bovendien kan je deze agenda in real-time laten synchroniseren met een externe agenda (bijvoorbeeld in Outlook, Google, Yahoo, Apple,…) en/of met de agenda van CareConnect Dentist. Zo beschik jij ook altijd over een automatische back-up van je agenda en kan je jouw agenda consulteren vanop al jouw toestellen.

Gerichte communicatie + automatische herinneringen

Stel éénmaal in welke communicatie je wil sturen bij welk afspraaktype (denk aan veiligheids- en beschermingsmaatregelen ivm COVID, welke documenten of andere zaken moeten meegebracht worden, ...) en de online agenda stuurt automatisch deze info, gelinkt aan het geboekte afspraaktype, mee met de afspraakbevestiging naar jouw patiënt.

Eens de afspraak gemaakt is, zal de agenda ervoor zorgen dat patiënten een automatische herinnering via mail en/of SMS ontvangt.

Jouw gepersonaliseerde website: meer informatie, minder praktische opvolging

Bij een online agenda ontvang je meteen ook een webpagina die je volledig kan personaliseren. Je patiënten vinden er in een handomdraai je contactgegevens, spreekuren en allerhande andere info die je met hen wilt delen, zoals de algemene veiligheidsmaatregelen van jouw tandartspraktijk en de specifieke informatie en afspraken voor de afsprakentypes.

Zo kan je met een aantal simpele modules op je website (FAQ's, nieuwsberichten en pop-ups, nuttige links) je patiënten proactief informeren. Daarmee bied je hen nuttige en betrouwbare ondersteuning, terwijl je het aantal telefoontjes – en/of louter praktische vragen – beperkt.

Je kan de link naar deze webpagina op jouw website, social media pagina's en e-mailhandtekening plaatsen zodat je patiënten hiervan op de hoogte zijn.

Afspraken op maat via een online agenda

Afspraken voor patiënten

Je kan ruimte voor verschillende afspraaktypes vrijhouden in jouw online agenda zodat patiënten snel zien waarvoor en wanneer ze een afspraak kunnen boeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan controles en reinigingen bij de mondhygiënist.

Afspraken voor urgenties

Met een online agenda kan je tijd vrijhouden in je agenda voor urgentie afspraken. Zo zorg je voor een snellere en betere zorgverlening.

Kies de online agenda voor jouw tandartspraktijk!

✔️Progenda, de medische agenda die zich aan jouw praktijk aanpast.

✔️Ringphone, het slim medisch telesecretariaat met online agenda.